چرا حتی بعد از سیر شدن باز هم هوس شیرینی می‌کنیم

محققان دریافتند که تمایل به خوردن دسر پس از یک وعده غذایی سنگین، برخلاف تصور، ناشی از فعالیت معده نیست، بلکه به عملکرد مغز مربوط می‌شود.  

به گزارش تابش کوثر، بر اساس مطالعه‌ای که در مؤسسه پژوهشی مکس پلانک در آلمان انجام شده، میل به مصرف شیرینی پس از غذا، که به «معده دسر» معروف است، از فعالیت نورون‌های خاصی در مغز سرچشمه می‌گیرد.  
این تحقیق نشان داده است که نورون‌های پرو-اوپیوملانوکورتین (POMC) در هیپوتالاموس، که مسئول تنظیم احساس گرسنگی و سیری هستند، دو نقش متفاوت ایفا می‌کنند. دکتر بریتا رایرسون، متخصص چاقی و پزشکی خانواده، به «یاهو لایف» گفت: «همین نورون‌هایی که احساس سیری را منتقل می‌کنند، باعث ایجاد میل به شیرینی نیز می‌شوند.»  
هنینگ فنزلائو، سرپرست این مطالعه، در بیانیه‌ای توضیح داد: «از دیدگاه تکاملی، این موضوع منطقی است. قند در طبیعت کمیاب است اما منبع سریع انرژی محسوب می‌شود. بنابراین، مغز برای مصرف آن در دسترس بودن، برنامه‌ریزی شده است.»  
محققان توصیه می‌کنند که برای کنترل این میل، می‌توان از روش‌هایی مانند مصرف شکلات تلخ در حد اعتدال، جویدن آدامس، انتخاب دسرهای کم‌حجم و پخت شیرینی‌های خانگی با مواد مغذی استفاده کرد.  

م/۱۱۰*

کد خبر 140753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha