به گزارش تابش کوثر، رسانههای دولتی این کشور روز شنبه گزارش دادند که سازمان ملل و کشورهای کمککننده در حال افزایش تلاشهای امدادی خود هستند.
این زمینلرزه به بزرگی ۷/۷ ریشتر مناطق وسیعی از میانمار را لرزانده و خسارات گستردهای در شش ایالت و منطقه، از جمله «نایپیداو» پایتخت این کشور برجای گذاشته است.
بسیاری از مناطق پس از این حادثه بدون برق، ارتباط تلفنی یا موبایلی ماندهاند و تخریب راهها و پلها، ارزیابی کامل خسارات را دشوار کرده است.
این زمینلرزه دومین زمینلرزه قدرتمند ثبتشده در تاریخ میانمار بوده است.
ژنرال ارشد «مین آنگ هلاینگ»، رهبر دولت نظامی میانمار، در جلسه کابینه اعلام کرد که زمینلرزه اخیر پس از زمینلرزه ۸ ریشتری سال ۱۹۱۲ در شرق ماندالای، دومین زمینلرزه قدرتمند تاریخ این کشور است.
به گفته او، تاکنون ۴۸۴۰ نفر مجروح و ۲۱۴ نفر مفقود شدهاند.
بر اساس گزارش تلویزیون دولتی MRTV، ۵۲۲۳ ساختمان، ۱۸۲۴ مدرسه، ۲۷۵۲ اقامتگاه راهبان ، ۴۸۱۷ پاگودا و معبد، ۱۶۷ بیمارستان و درمانگاه، ۱۶۹ پل، ۱۹۸ سد و ۱۸۴ بخش از بزرگراه اصلی کشور آسیب دیدهاند.
این زمینلرزه در حالی رخ داده که میانمار به دلیل جنگ داخلی با بحران انسانی گستردهای روبروست.
طبق گزارش سازمان ملل، بیش از ۳ میلیون نفر در داخل کشور آواره شدهاند و نزدیک به ۲۰ میلیون نفر به کمک نیاز دارند.
شورای امنیت سازمان ملل در بیانیهای به نقل از «ژروم بونافون»، رئیس فرانسوی شورا، اعلام کرد: «اعضای شورا ضرورت تقویت عملیات نجات، امدادرسانی و بازسازی و افزایش کمکهای بشردوستانه فوری را در پاسخ به درخواستهای حمایت از مردم میانمار، مورد تأکید قرار دادند.»
این بیانیه با اشاره به نگرانیها درباره احتمال ممانعت دولت نظامی از ورود کمک به مناطق تحت کنترل نیروهای مقاومت افزود: «اعضای شورا اهمیت فراهم کردن محیطی امن و مناسب برای تضمین تحویل بهموقع و مؤثر کمکهای نجاتبخش به تمامی نیازمندان بدون اختلال یا تبعیض را تأیید کردند.»
ورود کمکها با شرط همکاری با دولت نظامی
ژنرال ارشد «سو وین»، معاون رئیس شورای نظامی حاکم، اعلام کرد که همه سازمانهای بینالمللی برای ورود به میانمار باید از مقامات کشور مجوز بگیرند و تنها در صورتی اجازه فعالیت خواهند داشت که با مسئولان مربوطه همکاری کنند.
سرتیپ «زاو مین تون»، سخنگوی دولت نظامی، گفت که نخستوزیران و مقامهای شرکتکننده در نشست منطقهای بانکوک، از جمله هند و تایلند، وعده کمک به میانمار را دادهاند.
به گفته او، ۱۸ کشور در حال کمک به مناطق آسیبدیده هستند و تاکنون بیش از ۶۰ هواپیما حامل امدادگران و اقلام امدادی وارد کشور شدهاند.
در پی وقوع زمینلرزه، ارتش میانمار و چند گروه مسلح عمده مقاومت اعلام کردند که آتشبس موقتی برای تسهیل کمکرسانی برقرار کردهاند.
با این حال، دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه ارتش را به ادامه حملات متهم کرد و مدعی شد که بیش از ۶۰ حمله پس از زمینلرزه و ۱۶ حمله پس از اعلام آتشبس صورت گرفته است.
دولت وحدت ملی در تبعید، که رهبری مقاومت را بر عهده دارد، روز شنبه اعلام کرد که ارتش این کشور از زمان وقوع زمینلرزه، ۶۳ حمله هوایی و توپخانهای انجام داده که منجر به کشته شدن ۶۸ غیرنظامی، از جمله یک کودک و ۱۵ زن شده است.
م/۱۱۰*
نظر شما