اضافه کردن شکر به قهوه اثر مثبت آن را کم می‌کند

نوشیدن قهوه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، اما اگر به آن شکر یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی اضافه شود، این فایده کمتر می‌شود.

به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران با بررسی نزدیک به ۲۹۰ هزار نفر دریافتند افرادی که قهوه سیاه می‌نوشند، ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند. این کاهش خطر برای هر فنجان قهوه در روز محاسبه شده است.

این تأثیر برای افرادی که شیر به قهوه خود اضافه می‌کنند، تقریباً مشابه بود. اما کسانی که شکر اضافه می‌کردند، فقط ۵ درصد کاهش خطر داشتند. این نتیجه برای افرادی بود که به‌طور متوسط یک قاشق چای‌خوری شکر در قهوه خود می‌ریختند.

دکتر متیاس هن از مدرسه بهداشت عمومی هاروارد، که سرپرستی این تحقیق را برعهده داشته، می‌گوید: «نوشیدن قهوه می‌تواند به کاهش خطر دیابت کمک کند، اما اضافه کردن شکر یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی، این مزایا را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.»

این مطالعه که در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده، اطلاعات خود را از سه پژوهش بزرگ در ایالات متحده جمع‌آوری کرده است. در این پژوهش‌ها، پرستاران زن و کارکنان حوزه سلامت مرد، هر چهار سال یک‌بار درباره میزان مصرف قهوه خود گزارش داده و هر دو سال یک‌بار وضعیت سلامتشان بررسی شده است.

در ۳۴ سالی که این تحقیق ادامه داشته، بیش از ۱۳ هزار نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا شده‌اند. محققان دریافتند که حدود ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان هر روز نوعی افزودنی به قهوه خود اضافه می‌کنند و ۴۲ درصد از آن‌ها شکر مصرف می‌کنند.

نتایج نشان داد که هر فنجان قهوه در روز، چه کافئین‌دار و چه بدون کافئین، به‌طور متوسط خطر دیابت را ۱۰ درصد کاهش می‌دهد. اما اگر به آن شکر اضافه شود، این کاهش به ۵ درصد می‌رسد. همچنین، اضافه کردن شیرین‌کننده‌های مصنوعی هم این اثر را کمتر کرده و کاهش خطر را به ۷ درصد رسانده است.

م/۱۱۰*

کد خبر 140416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha