به گزارش تابش کوثر، دکتر زهره غلامی، رئیس گروه توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت پاکسازی بدن در ماه رمضان گفت: «پاکسازی بدن، یکی از برکات این ماه است و باید به بدن زمان کافی برای این فرایند داد. رعایت عدم پرخوری و درهمخوری به این امر کمک میکند.»
وی درباره بهترین غذاها و نوشیدنیها برای روزهداران اظهار کرد: «مصرف غذاهای پرچرب و شیرین در وعدههای سحر و افطار باعث افزایش سطح قند خون و کاهش انرژی در طول روز میشود. بنابراین، روزهداران باید از این نوع غذاها پرهیز کنند.»
غلامی همچنین توصیه کرد که مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مانند ترکیبات نشاستهای میتواند سطح قند خون را پایدار نگه دارد و انرژی کافی برای انجام امور روزانه فراهم کند.
وی یبوست را یکی از مشکلات شایع در ایام روزهداری دانست و افزود: «برای پیشگیری از یبوست، مصرف سبزی و زیتون در وعدههای سحر و افطار توصیه میشود. سبزیها علاوه بر تأمین آب مورد نیاز بدن، با داشتن فیبر به رفع یبوست کمک میکنند.»
غلامی در خصوص کاهش احساس تشنگی گفت: «نوشیدنیهایی مانند شربت خاکشیر، تخم شربتی و چای کمرنگ به حفظ آب بدن کمک میکنند، اما میزان شیرینی این شربتها باید متعادل باشد.»
وی درباره نحوه افطار کردن نیز تصریح کرد: «به دلیل اینکه سیستم گوارش در طول روز در حالت استراحت بوده، توصیه میشود روزه با یک نوشیدنی گرم باز شود. مصرف نان و پنیر همراه با سبزی یا سوپ کمچرب و آش حبوبات نیز گزینههای مناسبی برای افطار هستند.»
غلامی در پایان تأکید کرد که شام باید حدود یک ساعت پس از افطار و بهصورت سبک میل شود.
م/۱۱۰
نظر شما