به گزارش تابش کوثر، ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۳ بهطور کامل حذف شده و نرخ جدید ارز برای این حوزه ۲۸۵۰۰ تومان تعیین شده است. سازمان غذا و دارو اعلام کرده در سال ۱۴۰۴ برای تأمین این اقلام، ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی و ۱.۵ میلیارد دلار ارز توافقی در نظر گرفته شده است.
مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، از حذف کامل ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری خبر داد و اعلام کرد که ارز اختصاصیافته برای این حوزه از این پس با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.
او گفت: «براساس آنچه تاکنون مصوب شده است، ارز دارو و تجهیزات امسال ۲۸۵۰۰ تومان خواهد شد. البته هنوز تخصیص ارز از طرف بانک مرکزی شروع نشده است زیرا منتظر جلساتی در دولت و ابلاغ آن بودند. هفته گذشته این جلسات برگزار شد و سهم دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی مشخص شد. ابلاغ آن به بانک مرکزی این هفته انجام میشود و از هفته جاری تخصیص ارز برای دارو، تجهیزات و کالاهای اساسی از طرف بانک مرکزی شروع خواهد شد.»
پیرصالحی با اشاره به پیشبینیهای صورتگرفته برای سال آینده گفت: «در برنامه ۱۴۰۴، براساس مصوبات ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی و نزدیک به یک میلیارد و پانصد میلیون دلار ارز توافقی تخصیص خواهد یافت.»
در خصوص اثرات حذف ارز ترجیحی بر هزینههای بیماران، رئیس سازمان غذا و دارو توضیح داد: «تا سال گذشته حدود یک میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوزه تجهیزات پزشکی داشتیم که این یک میلیارد دلار به ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل میشود. مابهالتفاوت نرخ ارز تجهیزات از طریق بیمهها و در سیستم درمان بهصورت گلوبال به بیماران پرداخت خواهد شد و امیدواریم که افزایش هزینه از جیب مردم کنترل شود، هرچند طبیعتاً مقداری افزایش را در حوزه هزینه تجهیزات پزشکی شاهد خواهیم بود.»
در همین حال، اکبر عبداللهیاصل، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو، از اجرای سیاست جدید قیمتگذاری فرآوردههای دارویی خبر داد و اعلام کرد که از این پس، قیمتگذاری بدون نیاز به ارسال درخواست از سوی شرکتها انجام خواهد شد.
او گفت: «بر اساس بند «ت» ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم، قیمتگذاری داروهایی که مشمول دریافت یارانه هستند یا کالای انحصاری به شمار میآیند، باید با لحاظ هزینه تمامشده و سود متعارف، از طریق سامانه و براساس قواعد مشخص انجام شود.»
عبداللهیاصل افزود: «برخی شرکتها تنها برای داروهای پرفروش و کلیدی خود درخواست تغییر قیمت ثبت میکنند. بسیاری از فرآوردههای قدیمی و زیانده بدون ثبت هیچگونه درخواستی، از چرخه تولید خارج شدهاند. به همین دلیل، اداره کل دارو بهصورت مستقیم و با اتکا به شاخصهای فنی و اقتصادی، از جمله کیفیت تولید، نرخ ارز مصرفی، شرایط تامین در بازار، فناوری ساخت، شاخص مقایسهای قیمت در بازارهای مرجع (ERP) و ارزش ایجادشده برای بیمار (VBP)، اقدام به بازنگری قیمتها میکند.»
وی با تأکید بر حذف فرآیند مکاتبه در چارگون برای درخواست قیمتگذاری گفت: «از این پس، شرکتها باید قیمتهای بهروز شده را در سامانه تیتک مشاهده کرده و در صورت نیاز، نسبت به تکمیل اطلاعات اقدام کنند.»
عبداللهیاصل همچنین از راهاندازی سامانه جدید قیمتگذاری در اردیبهشتماه خبر داد و از شرکتهای تولیدکننده خواست با مراجعه به سامانه تیتک، فرمولاسیون محصولات خود را بررسی کرده و در صورت مشاهده مغایرت، موضوع را با همکاری اداره ثبت و صدور پروانه پیگیری و اصلاح کنند.
م/۱۱۰
نظر شما