احتمال ورود سرمایه به بازار مسکن در صورت بی‌ثباتی بازارهای موازی

داوود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک، از نبود تقاضای انباشته در بازار مسکن خبر داد و گفت امسال جهش قیمتی نخواهیم داشت. 

به گزارش تابش کوثر، داوود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک، در گفتگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد: «بر اساس پیش‌بینی‌ها با توجه به نبود تقاضای انباشته در سال گذشته، شاهد جهش خاصی در بازار مسکن نخواهیم بود، به عبارت دیگر تقاضاهایی که بخواهد به سال آینده منتقل شود، وجود ندارد.»
وی با اشاره به شرایط تسهیلات بانکی افزود: «نظام بانکی نیز در ارائه تسهیلات کارآمد و متناسب با توان بازپرداخت متقاضیان عملکرد مناسبی نداشته است. شرایط فعلی تسهیلات بانکی به‌گونه‌ای نیست که بتواند قدرت خرید متقاضیان واقعی را افزایش دهد، در نتیجه نمی‌توان انتظار بهبود محسوس در بازار داشت.»
بیگی‌نژاد درباره اثر بازارهای موازی بر بخش مسکن اظهار کرد: «اگر بازارهای موازی مانند طلا، ارز یا بورس در سال ۱۴۰۴ دچار بی‌ثباتی یا کاهش اطمینان مردم شوند، احتمالاً بخشی از سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن حرکت خواهد کرد.»
او افزود: «حال اگر بتوانیم این سرمایه‌ها را به سمت تولید مسکن هدایت کنیم که در راستای شعار سال نیز هست شرایط متفاوتی برای بازار رقم خواهد خورد.»

نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: «تحقق این امر نیازمند آن است که برای فعالان حوزه ساخت‌وساز، منفعت اقتصادی تعریف شود و با قوانین و مشوق‌های مناسب، سرمایه‌گذاران را ترغیب به ورود به حوزه تولید مسکن کنیم.»
او درباره میانگین قیمت هر مترمربع مسکن گفت: «به دلیل عدم انتشار آمار رسمی از معاملات ثبت‌شده، اعلام نظر دقیق درباره میانگین قیمت ممکن نیست. متأسفانه برخی کارشناسان صرفاً با تکیه بر قیمت‌های درج‌شده در آگهی‌ها اقدام به تحلیل بازار می‌کنند، در حالی که این آگهی‌ها صرفاً بیانگر خواسته و تمایل فروشنده هستند و نه قیمت واقعی، ملاک تحلیل باید قراردادهای رسمی ثبت‌شده باشد.»
بیگی‌نژاد همچنین درباره روند معاملات در سال جاری گفت: «طبق روال هر سال، فروردین‌ماه معمولاً با رکود نسبی همراه است و مردم تمایلی به انجام معاملات ملکی در این ماه ندارند. اما از اردیبهشت‌ماه به بعد، شاهد تحرکاتی به‌ویژه در بخش اجاره خواهیم بود. پیش‌بینی ما این است که میزان مراجعه برای اجاره در ماه‌های آینده به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.»

م/110

کد خبر 140933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha