به گزارش تابش کوثر، پژوهشی تازه نشان میدهد که نشستن طولانیمدت در طول روز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد و حتی ورزش منظم هم نمیتواند بهطور کامل این خطر را جبران کند. پزشکان توصیه میکنند که علاوه بر ورزش، افراد باید در طول روز بیشتر حرکت کنند.
نتایج یک تحقیق که در ژورنال کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شده، نشان میدهد که انجام ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید در هفته برای جبران اثرات منفی نشستن طولانی کافی نیست.
این مطالعه که با بررسی دادههای بیش از ۸۹ هزار نفر در بریتانیا انجام شده، نشان داده است افرادی که روزانه بیش از ۱۰.۶ ساعت در وضعیت نشسته قرار دارند، تا ۶۰ درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی یا مرگ ناشی از بیماریهای قلبی قرار میگیرند. ورزش منظم میتواند خطر فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی ضربان نامنظم قلب) و حملات قلبی را کاهش دهد، اما برای جلوگیری از نارسایی قلبی و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی کافی نیست.
چرا نشستن طولانی برای قلب خطرناک است؟
پزشکان مدتهاست که در مورد خطرات کمتحرکی هشدار میدهند. مطالعات نشان دادهاند که نشستن طولانی میتواند باعث چاقی، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲ و حتی برخی سرطانها شود. انجمن قلب آمریکا نیز توصیه میکند که افراد در طول روز کمتر بنشینند و بیشتر حرکت کنند.
متخصصان قلب، در این زمینه میگویند که کمتحرکی باعث کند شدن جریان خون، تضعیف عضله قلب، افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و مقاومت به انسولین میشود.
چطور از خطرات نشستن طولانی پیشگیری کنیم؟
پزشکان توصیه میکنند که حتی اگر ورزش میکنید، در طول روز کمتر بنشینید و بیشتر حرکت کنید.
دکتر راگاوندرا بالیگا، استاد پزشکی در دانشگاه اوهایو، پیشنهاد میکند که زمان نشستن خود را زیر ۱۰.۶ ساعت در روز نگه دارید و هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه یکبار از جای خود بلند شده و چند دقیقه راه بروید. همچنین توصیه میکند هنگام صحبت با تلفن ایستاده یا در حال راه رفتن باشید، از پله بهجای آسانسور استفاده کنید و در محیط کار از میزهای ایستاده بهره ببرید. انتخاب مسیرهای طولانیتر برای رفتوآمد و انجام حرکات سادهای مثل اسکوات یا کشش در طول روز نیز مفید است. در نهایت، استفاده از گجتهای هوشمند برای یادآوری زمان حرکت میتواند به حفظ تحرک کمک کند.
پزشکان تأکید میکنند که برای حفظ سلامت قلب، تنها ورزش منظم کافی نیست و افراد باید در طول روز تحرک بیشتری داشته باشند.
م/110*
نظر شما