به گزارش تابش کوثر، یک مطالعه جدید در ژاپن نشان داده است که مصرف چای سبز میتواند با کاهش ضایعات ماده سفید مغز در سالمندان ارتباط داشته باشد. این پژوهش با مشارکت ۸۷۶۶ داوطلب بالای ۶۵ سال انجام شد و دادههای آن بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ جمعآوری شده است.
در این مطالعه، محققان مصرف چای سبز و قهوه را با تصاویر امآرآی مغز داوطلبان تطبیق دادند. نتایج نشان داد که افرادی که سه فنجان چای سبز در روز مینوشند، بهطور متوسط ۳ درصد ضایعات کمتری در ماده سفید مغز نسبت به کسانی که یک فنجان در روز مصرف میکنند، دارند. همچنین، کسانی که هفت تا هشت فنجان در روز مصرف میکردند، ۶ درصد ضایعات کمتری داشتند.
محققان در مقاله منتشر شده خود نوشتند: «این مطالعه مقطعی ارتباط معناداری بین کاهش ضایعات ماده سفید مغز و مصرف بیشتر چای سبز در سالمندان بدون دمانس نشان داد.»
با وجود یافتههای چشمگیر، تفاوتی در حجم هیپوکامپ یا کل حجم مغز مرتبط با نوشیدن چای سبز مشاهده نشد. همچنین، این تأثیرات در افراد مبتلا به افسردگی یا حامل ژن APOE۴، مرتبط با بیماری آلزایمر، مشاهده نشد.
به گفته پژوهشگران، مکانیسمهای احتمالی این ارتباط میتواند شامل تأثیر چای سبز بر کاهش فشار خون باشد که با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. آنها افزودند: «چای سبز نسبت به قهوه کافئین کمتری دارد که میتواند تأثیر منفی کمتری بر فشار خون داشته باشد.»
در حالی که این پژوهش فقط بر افراد ژاپنی متمرکز بود، تحقیقات آینده میتوانند گروههای مختلفی را شامل شوند. به گفته محققان این نتایج نشان میدهد که نوشیدن بیش از سه فنجان چای سبز در روز ممکن است از زوال عقل جلوگیری کند، اما برای تأیید نتایج، مطالعات طولی بیشتری مورد نیاز است.
م/۱۱۰*
نظر شما