به گزارش تابش کوثر، با نزدیک شدن به مهلت تصمیم دیوان عالی آمریکا درباره تیکتاک، کاربران این پلتفرم در ایالات متحده به اپلیکیشن چینی «ردنوت» روی آوردهاند. این برنامه اکنون محبوبیت چشمگیری پیدا کرده است، اما نگرانیهای امنیتی همچنان باقی است.
تهدید ممنوعیت تیکتاک در ایالات متحده، کاربران این پلتفرم را به سمت اپلیکیشن چینی «ردنوت» سوق داده است که روز دوشنبه به محبوبترین برنامه در فروشگاه اپل تبدیل شد.
«ردنوت» که در چین به نام «شیائوهونگشو» یا «کتاب کوچک قرمز» شناخته میشود، ترکیبی از ویژگیهای تیکتاک و اینستاگرام است. این برنامه با حدود ۳۰۰ میلیون کاربر ماهانه، بیشتر بین زنان جوان و شهرنشین برای تبادل نکات سبک زندگی، مد و آشنایی کاربرد دارد.
قضات دیوان عالی آمریکا قرار است درباره قانونی تصمیم بگیرند که به تیکتاک تا ۱۹ ژانویه فرصت میدهد پلتفرم خود در آمریکا را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود. با این حال، تیکتاک اعلام کرده که فروش عملیات خود در آمریکا را نخواهد پذیرفت و وکلای آن هشدار دادهاند که چنین ممنوعیتی، نقض آزادی بیان برای ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی است.
کاربران جدید، خود را «پناهجویان تیکتاک» مینامند و با انتشار ۶۳ هزار پست با این موضوع، نحوه استفاده از این اپلیکیشن و یادگیری عبارات پایه چینی را به اشتراک گذاشتهاند. یکی از کاربران آمریکایی نوشت: «از میزبانی شما سپاسگزاریم - پیشاپیش بابت هرج و مرج عذرخواهی میکنیم.»
با این حال، مانند تیکتاک، گزارشهایی از سانسور انتقادات علیه دولت چین در «ردنوت» نیز مطرح شده است.
همچنین، برخی کاربران چینی با اشاره به نگرانیهای امنیتی مقامات آمریکایی درباره جاسوسی احتمالی از طریق تیکتاک، خود را به شوخی «جاسوسان چینی» نامیدهاند.
کاربران دیگری نیز از ساخت جامعهای جدید در این برنامه استقبال کردهاند.
با وجود نگرانیها، کاربران از فرهنگ و سبک زندگی چین ابراز حیرت کردهاند و تجربه حضور در این پلتفرم را مثبت توصیف میکنند.
م/۱۱۰*
نظر شما