به گزارش تابش کوثر، در رویدادی نادر و منحصربهفرد، یک جراح آلمانی هنگام عمل جراحی روی بیمار مبتلا به سرطان، به دلیل زخمی شدن دستش، به همان نوع سرطان مبتلا شد. این اتفاق که اولین بار در سال ۱۹۹۶ گزارش شد، بار دیگر توجه جامعه پزشکی را به خود جلب کرده است.
یک جراح آلمانی ۵۳ ساله به دلیل زخمی شدن دستش هنگام عمل جراحی روی بیماری که مبتلا به سرطان سارکوما بود، به همان نوع سرطان دچار شد. این حادثه زمانی رخ داد که جراح در حال تخلیه تومور از شکم یک بیمار ۳۲ ساله مبتلا به نوعی نادر از این سرطان به نام «هیستیوستیوم فیبری بدخیم» بود.
این پزشک هنگام عمل، کف دست چپ خود را برید و با وجود اینکه زخم فوراً ضدعفونی و پانسمان شد، پنج ماه بعد، یک توده کوچک و سخت در محل زخم ظاهر شد. بررسیهای دقیق نشان داد که این توده یک تومور بدخیم بوده که از لحاظ ژنتیکی با تومور بیمار مشابه بوده است.
پزشکان در این مورد گزارش دادند که دو سال پس از جراحی و حذف تومور، هیچ نشانهای از بازگشت یا گسترش سرطان در بدن جراح دیده نشد.
پزشکان در گزارشی که در نشریه مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، اعلام کردند که سلولهای سرطانی از زخم به بدن جراح منتقل شدهاند. با این حال، این انتقال سرطان به دلیل واکنش ضعیف سیستم ایمنی بدن جراح رخ داده است.
نویسندگان این گزارش توضیح دادند که به طور معمول، بافت خارجی وارد شده به بدن توسط سیستم ایمنی دفع میشود. اما در این مورد، پاسخ ایمنی جراح نتوانست از رشد تومور جلوگیری کند.
این حادثه همچنین توجه را به موارد نادر دیگری از انتقال سرطان جلب کرده است. طبق بررسیهای سال ۲۰۱۳، انتقال سرطان از اهداکننده به گیرنده در مواردی شامل سرطانهای سینه، روده بزرگ، کبد، ریه، ملانوما، تخمدان، پروستات و کلیه گزارش شده است، اما این موارد بسیار نادر هستند و اطلاعات کافی برای محاسبه خطر وجود ندارد.
م/110*
نظر شما