به گزارش تابش کوثر، وزارت خارجه چین با انتشار بیانیهای هشدار داد: «اگر ایالات متحده واقعاً خواهان مذاکره است، باید به رفتار دمدمی و مخرب خود پایان دهد.»
سخنگوی این وزارتخانه، لین جیان، افزود: «اگر به زورگو یک قدم بدهی، یک مایل پیش میآید.»
در واکنش به این اقدام، کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ در صورت ضربه خوردن آمریکا، «ضربهای شدیدتر وارد خواهد کرد».
کارولاین لویت، سخنگوی کاخ سفید، گفت: «رئیسجمهور بهروشنی اعلام کرده که وقتی به ایالات متحده ضربه میزنند، او محکمتر پاسخ خواهد داد.»
او اضافه کرد: «ترامپ میخواهد توافقی انجام دهد که به نفع کارگران آمریکایی و شرکتهایی باشد که سالها مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند.»
به گفته لویت، نرخ تعرفهها علیه چین همچنان ۱۴۵ درصد باقی مانده است.
بازارهای جهانی نیز به این تنشها واکنش نشان دادند. شاخصهای بورس وال استریت و بازارهای آسیایی در روز جمعه با کاهش باز شدند.
در بریتانیا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» روز را با ۰.۶ درصد رشد به پایان رساند. اما لری فینک، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری بلکراک هشدار داد که «آمریکا احتمالاً در آستانه رکود، یا در میانه آن قرار دارد.»
او افزود: «این یک بحران مالی یا همهگیری نیست، بلکه بحرانی است که خودمان ایجاد کردهایم.»
از سوی دیگر، جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو نیویورک، با هشدار نسبت به پیامدهای اقتصادی تعرفهها گفت: «رشد واقعی تولید ناخالص داخلی در سال جاری به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت، احتمالاً به کمتر از یک درصد.»
همزمان، شاخص اعتماد مصرفکنندگان آمریکایی در ماه جاری از ۵۷ به ۵۰.۸ سقوط کرده است. موسسه نظرسنجی دانشگاه میشیگان اعلام کرد که کاهش اعتماد در میان تمامی گروههای سنی، درآمدی و جغرافیایی مشاهده شده است.
کارولاین لویت همچنین گفت: «بیش از ۷۵ کشور برای توافق تجاری با آمریکا اعلام آمادگی کردهاند.»
او توضیح داد که در حال حاضر بیش از ۱۵ توافق تجاری در آستانه نهایی شدن قرار دارد و این توافقها به صورت «کشور به کشور و متناسب با شرایط خاص هر کشور» خواهد بود.
مشاور ارشد ترامپ در امور تجارت، پیتر ناوارو، در شبکه فاکس بیزینس گفت: «هدف رئیسجمهور امضای ۹۰ توافق در ۹۰ روز است.»
با این حال، برخی تحلیلگران از تبعات شدید این سیاستها برای مصرفکنندگان آمریکایی هشدار دادهاند.
دن آیوز، تحلیلگر بازار وال استریت، هشدار داد: «مصرفکنندگان بهزودی با آرماگدون تعرفهای مواجه خواهند شد. تعرفهها زنجیره تأمین فناوری در آمریکا را ویران کردهاند و جایگزینی برای آن وجود ندارد.»
او افزود: «چین در این بازی پوکر، برگهای مهمی در دست دارد.»
م/۱۱۰*
۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۷

در ادامه تشدید تنشهای تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، چین اعلام کرد که تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را از ۸۴ درصد به ۱۲۵ درصد افزایش داده است.
کد خبر 140907
نظر شما