ترامپ: گفت‌وگوها با ایران «خوب پیش می‌رود»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که گفت‌وگوهای در حال انجام با ایران برای دستیابی به توافقی جدید در زمینه هسته‌ای، «خوب پیش می‌رود».

به گزارش تابش کوثر، ترامپ روز شنبه، در مسیر شرکت در مسابقه UFC در میامی، به خبرنگاران در هواپیمای اختصاصی خود گفت: «فکر می‌کنم اوضاع خوب پیش می‌رود. تا زمانی که توافقی انجام نشود، هیچ‌چیز مهم نیست. بنابراین دوست ندارم درباره‌اش حرف بزنم. اما اوضاع خوب است. فکر می‌کنم وضعیت ایران نسبتاً خوب پیش می‌رود.»
کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که استیو ویتکاف، نماینده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا، روز شنبه در شهر مسقط با دکتر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دیدار کرده است. این دیدار به میزبانی بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، برگزار شده است.
آمریکایی‌ها در این بیانیه از مذاکرات انجام‌شده با عنوان «ارتباط مستقیم» و «بسیار مثبت و سازنده» یاد کردند.
به گفته منابع آگاه از روند مذاکرات، دولت ترامپ به دنبال پیشرفت سریع در گفت‌وگوهاست و انتظار می‌رود که دو طرف هفته آینده بار دیگر برای ادامه مذاکرات دیدار کنند. کاخ سفید تأیید کرده که این دیدار احتمالاً در اروپا برگزار خواهد شد.
گزارش‌ها حاکی است که محل مذاکرات، اقامتگاه وزیر خارجه عمان، معروف به «بیت الهَیل»، در نزدیکی فرودگاه مسقط بوده است.
منبعی مطلع از مذاکرات گفته است که این خانه، با راهرویی مجلل و سالن‌های پذیرایی در دو سوی آن، برای دیدار مقامات بلندپایه غربی و خاورمیانه‌ای بسیار مناسب است.
در جریان گفت‌وگوهای غیرمستقیم، تیم آمریکایی در سالن پذیرایی به سبک غربی مستقر بوده و تیم ایرانی در سالن شرقی. میانجی‌گران عمانی، پیام‌ها را به زبان انگلیسی میان دو طرف رد و بدل کرده‌اند.
به گفته این منبع، در مجموع ۱۳ نفر در مذاکرات شرکت داشته‌اند؛ پنج نفر از آمریکا، پنج نفر از ایران و سه نفر از عمان. پس از پایان گفت‌وگوها، دو هیئت تنها برای چند دقیقه در راهرو با یکدیگر صحبت کرده‌اند.
بر اساس ارزیابی منابع کاخ سفید، ویتکاف به دنبال اتخاذ تصمیم سیاسی برای پیشبرد توافق است، بدون ورود به جزئیات فنی پیچیده‌ای که ممکن است روند را کُند کند.

م/۱۱۰*

کد خبر 140917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha