به گزارش تابش کوثر، مریم اخگری در گفتوگو با ایسنا درباره پروندههای ارجاعی به سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با مسمومیتها گفت: مواردی که در خصوص مسمومیتها به سازمان پزشکی قانونی ارجاع میشود، در آزمایشگاههای این سازمان بررسی میشود. موارد مسمومیت در رابطه با استفاده افراد از انواع داروها، سوء مصرف مواد، الکلهای تقلبی و داروهای تقلبی است که منجر به مسمومیت و فوت مصرفکننده میشود.
وی همچنین به افزایش مصرف داروهای لاغری تقلبی اشاره کرد که عمدتاً توسط افراد سودجو بهعنوان داروهای گیاهی معرفی میشوند. اخگری توضیح داد که این داروها که ظاهر زیبایی دارند، در واقع حاوی مواد مخدر و محرکهایی مانند متآمفتامین (شیشه) هستند. این داروها معمولاً بهصورت کپسولهای دستساز با ترکیبات گیاهی خشکشده مانند آویشن و جعفری تولید میشوند، اما در واقع به آنها پودر متآمفتامین افزوده شده است.
وی تاکید کرد که این داروها معمولاً در بستهبندیهای تقلبی بدون مجوز وزارت بهداشت عرضه میشوند و با برچسبهایی مانند «کاملاً گیاهی» و «بدون هرگونه ماده دارویی یا شیمیایی» به فروش میرسند. او از جوانان خواست که از مصرف چنین داروهایی خودداری کنند، چرا که این داروها عوارض جدی مانند کاهش اشتها، تپش قلب، بیخوابی و مشکلات روانی را به همراه دارند.
اخگری در پایان افزود که نگهداری داروها در خانه باید با دقت انجام شود و توصیه کرد داروها از دسترس کودکان دور نگه داشته شوند تا از مسمومیتهای ناخواسته جلوگیری شود.
م/110
نظر شما