غذاهای فوق‌فرآوری‌شده مانع رشد فک در کودکان می‌شوند

کودکانی که در معرض غذاهای فوق‌فرآوری‌شده قرار می‌گیرند، ممکن است با مشکلات فک و دندانی جدیدی روبه‌رو شوند که هیچ‌گاه در نسل‌های قبل دیده نمی‌شد.

به گزارش تابش کوثر، تحقیقات جدید نشان می‌دهند که رژیم‌های غذایی فوق‌فرآوری‌شده ممکن است تاثیرات منفی بر رشد فک‌ کودکان داشته باشند. تغییرات در اندازه فک‌ها، که باعث مشکلاتی همچون دندان‌های کج یا کمبود فضا در دهان می‌شود، به تدریج و در نتیجه رژیم‌های غذایی مختلف رخ داده است.
 مطالعات مختلف در مورد اسکلت انسان‌های قدیمی‌تر نشان داده‌اند که جمعیت‌های کشاورز فک‌های کوچکتری نسبت به شکارچیان داشته‌اند. این تغییرات پس از تحول در کشاورزی و نیز در دوران صنعتی شدن به‌وجود آمد.
به گفته دکتر کارولین راندو، استاد انسان‌شناسی و باستان‌شناسی دانشگاه کالج لندن، «ما می‌توانیم تسریع [مشکلات فکی] را در دوره زمانی‌ای که رژیم‌های غذایی صنعتی بیشتر شدند، مشاهده کنیم.» این تغییرات به ارتباط میان فک‌ها و توانایی انسان در تلفظ صداهایی مانند "ف" و "و" نیز اشاره دارند.
یکی از تئوری‌ها این است که خوردن غذاهای سفت و سخت، مانند سبزیجات خام و گوشت، نیازی به نیروی جویدن بیشتر داشته و در نتیجه رشد فک را تحریک می‌کند. به‌علاوه، غذای‌های فوق‌فرآوری‌شده معمولاً نرم هستند و برخی متخصصان هشدار داده‌اند که این امر ممکن است به رشد فک‌های کوچکتر در کودکان منجر شود.
در یک مطالعه اخیر در اسپانیا، بررسی رژیم غذایی ۲۵ کودک سه تا پنج‌ساله نشان داد که کودکانی که بیشتر از غذاهای مایع یا نیمه‌جامد استفاده می‌کنند، فاصله کمتری بین دندان‌های پایین خود داشتند که به تأثیر احتمالی این رژیم غذایی بر رشد دندان‌ها اشاره می‌کند.
با این حال، این مطالعه به‌طور دقیق به بررسی تأثیر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده نپرداخت و قادر به اثبات علت و معلولی نیست.
پروفیسور تیم اسپکتر، محقق حوزه سلامتی دستگاه گوارش، اظهار کرد: «قوی‌ترین توضیح برای نظریه کنونی این است که ما به کودکانمان غذایی مانند غذای نوزاد می‌دهیم که باعث عدم توسعه ماهیچه‌های فک یا اندازه آن می‌شود.»
دکتر هالی لاندرو، مدیر روابط خارجی انجمن ارتودنتیک بریتانیا، اعلام کرد که تغییرات در رشد فک‌ افراد می‌تواند نتیجهٔ تکامل تدریجی باشد و عواملی محیطی و ژنتیک بطور مشترک در آن نقش داشته باشند، اما به هر حال محدود کردن مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده به‌ویژه در جلوگیری از پوسیدگی دندان بسیار مفید است.

م/110*

کد خبر 140226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha