خطر پلاستیک‌های رهاشده از کیسه‌های چای برای سلول‌های بدن  

یک پژوهش در اسپانیا نشان داد که کیسه‌های چای در هر میلی‌لیتر آب میلیاردها ذره پلاستیکی آزاد می‌کنند که می‌تواند برای سلامت انسان خطرناک باشند. 

به گزارش رسانه تابش کوثر،مطالعه‌ای جدید در دانشگاه خودمختار بارسلونا نشان داد که کیسه‌های چای تجاری مقادیر زیادی میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد آب می‌کنند. در این پژوهش سه نوع کیسه چای بررسی شدند که در این میان کیسه‌های پلی‌پروپیلن بیشترین آلودگی را ایجاد کردند و در هر میلی‌لیتر آب ۱.۲ میلیارد ذره پلاستیکی آزاد کردند که اندازه متوسط آن‌ها ۱۳۶.۷ نانومتر بود. 
کیسه‌های سلولزی با آزادسازی ۱۳۵ میلیون ذره و اندازه متوسط ۲۴۴ نانومتر در رتبه دوم قرار داشتند. 
کیسه‌های نایلون-۶ با ۸.۱۸ میلیون ذره پلاستیکی در هر میلی‌لیتر و اندازه متوسط ۱۳۸.۴ نانومتر کمترین میزان آلودگی را داشتند. 
آلبا گارسیا رودریگز، از پژوهشگران این تحقیق، گفت: «ما توانستیم با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، ذرات پلاستیکی را دقیق‌تر از همیشه شناسایی کنیم. این روش‌ها برای بررسی اثرات این ذرات بر سلامت انسان بسیار ضروری هستند.» 
نتایج نشان داد که ذرات پلاستیکی می‌توانند به هسته سلول‌های روده نفوذ کنند. پژوهشگران تأکید کردند که ترکیبات پلاستیکی این ذرات ممکن است باعث آسیب‌های طولانی‌مدت، از جمله سرطان شوند. 
آن‌ها خواستار قوانین سخت‌گیرانه‌تر در استفاده از پلاستیک برای بسته‌بندی مواد غذایی شدند تا سلامت مصرف‌کنندگان حفظ شود. 
این تحقیق در مجله کِموسفی‌یِر منتشر شده است. 
 
م/110*

کد خبر 140051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha