مرگ میلیون‌ها نفر تا ۲۰۵۰ بر اثر مقاومت آنتی‌بیوتیکی

بر اساس مطالعه‌ای جدید که در مجله پزشکی لنست منتشر شده، تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۳۹ میلیون نفر ممکن است به دلیل عفونت‌های ناشی از مقاومت میکروبی جان خود را از دست بدهند.  

به گزارش تابش کوثر ،این مطالعه که روز دوشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد تعداد مرگ‌ومیرهای ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیکی تا سال ۲۰۵۰ با افزایشی ۷۰ درصدی مواجه خواهد شد و سالمندان بیشترین خطر را متحمل می‌شوند.  
مقاومت آنتی‌بیوتیکی یا AMR هنگامی رخ می‌دهد که میکروب‌ها، مانند باکتری‌ها و قارچ‌ها، به شکلی تکامل پیدا می‌کنند که داروهای موجود نمی‌توانند آن‌ها را از بین ببرند.  
«این یک مشکل بزرگ است و قرار است با ما بماند»، این جمله را کریستوفر جی. ال. موری، نویسنده اصلی این مطالعه و مدیر موسسه معیارهای سلامت دانشگاه واشنگتن، بیان کرد.  
سازمان بهداشت جهانی نیز هشدار داده که این مشکل درمان عفونت‌های رایج را دشوارتر می‌کند و می‌تواند مداخلات پزشکی مانند شیمی‌درمانی و سزارین را پرخطرتر سازد.  
این مطالعه با تحلیل ۵۲۰ میلیون داده از ۲۰۴ کشور، نشان داد که سالانه بیش از یک میلیون مرگ‌ومیر مربوط به مقاومت آنتی‌بیوتیکی بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ ثبت شده است.  
کوین ایکوتا، از نویسندگان مطالعه و استاد دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «این پیش‌بینی به معنای سه مرگ در هر دقیقه در ۲۵ سال آینده است.»  
نویسندگان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال ۲۰۵۰، تعداد مرگ‌ومیر ناشی از این پدیده در سالمندان دو برابر خواهد شد و در کودکان به نصف خواهد رسید.  
همچنین برآورد شده که حدود ۳۰ درصد از مرگ‌ومیرها در جنوب آسیا رخ دهد و مناطقی در آفریقای جنوب صحرا نیز شاهد تعداد زیادی از مرگ‌ها باشند.  
نویسندگان این مطالعه خواستار مدیریت بهتر آنتی‌بیوتیک‌ها و جلوگیری از مصرف بی‌رویه آن‌ها شدند.  
موری گفت: «این کار به یک تلاش جهانی هماهنگ نیاز دارد.»  
 
م/110*
کد خبر 129814