به گزارش تابش کوثر ، یک تیم از پژوهشگران سلامت و پزشکی از چندین مؤسسه در سوئد، امکان برنامهریزی مجدد سلولهای سرطانی به سلولهای cDC1 را برای تخریب سد محافظ تومورها بررسی کردهاند. نتایج این پژوهش در مجله «ساینس» منتشر شده است.
تحقیقات پیشین نشان دادهاند که یکی از دلایل ناتوانی سیستم ایمنی در نابودی برخی از تومورهای سرطانی، ایجاد یک سد محافظ در اطراف تومور است که از حمله مستقیم سلولهای T جلوگیری میکند. در این مطالعه جدید، این تیم تحقیقاتی رویکردی نوین برای تخریب این سدها و فعال کردن سیستم ایمنی ارائه کرده است.
در این روش جدید، سلولهای سرطانی به سلولهای ایمنی cDC1 تبدیل میشوند که قادر به از بین بردن سد محافظ هستند. به این ترتیب، سلولهای T میتوانند به تومور دسترسی پیدا کرده و آن را نابود کنند. پژوهشگران سه عامل رونویسی را شناسایی کردند که میتوانند برای تبدیل سلولهای دیگر به cDC1 استفاده شوند و سپس توالیهای ژنتیکی این سلولها را به یک ویروس وارد کردند تا سلولهای بازبرنامهریزی شده به سد تومور منتقل شوند.
آنها ابتدا این سلولهای بازبرنامهریزی شده را به سلولهای سرطانی در ظرف آزمایش تزریق کردند و سپس روی موشهای آزمایشگاهی امتحان کردند. مقایسه با موشهایی که درمان نشده بودند، نشان داد که رشد سلولهای سرطانی درمانشده بهطور قابلتوجهی کندتر بود.
در آزمایش دوم، پژوهشگران از داروهای ایمنیدرمانی نیز استفاده کردند که باعث شد سلولهای سرطانی دیگر گسترش پیدا نکنند. همچنین، آنها دریافتند که این درمان تعداد سلولهای T حافظه را افزایش داده و از ابتلای مجدد موشها به تومور جلوگیری میکند.
برای بررسی تأثیر این روش بر انسان، پژوهشگران آن را روی سلولهای انسانی در محیط آزمایشگاهی نیز امتحان کردند و نتایج موفقیتآمیزی به دست آوردند. آنها قصد دارند تحقیقات خود را به سمت آزمایشات بالینی ادامه دهند و امیدوارند این روش بتواند به عنوان یک پیشرفت بزرگ در درمان سرطان به کار رود.
م/110*
۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۴
پژوهشگران موفق به کشف روشی برای برنامهریزی مجدد سلولهای سرطانی و تبدیل آنها به سلولهای ایمنی شدند که میتواند سد دفاعی تومورها را از بین ببرد و به سیستم ایمنی بدن اجازه حمله به آنها را بدهد.
کد خبر 129813