به گزارش تابش کوثر ، دکتر فرانسیس مارکس، پژوهشگر دانشگاه موناش گفت: «با وجود توصیههای متعدد در مورد تغییرات سبک زندگی برای درمان اولیه فشار خون، توصیههای خاصی درباره مصرف فیبر خوراکی وجود نداشته است. فیبر خوراکی یک بخش مهم و ناشناخته در مدیریت فشار خون است. تحلیل جامع ما شواهدی را نشان میدهد که اثربخشی فیبر خوراکی در کاهش فشار خون و کاهش خطر حوادث قلبی عروقی را تأیید میکند. یافتههای ما تأثیرات مهمی بر ابتکارات بهداشت عمومی و راهنماییهای آینده در مورد فشار خون دارد».
با شناخت نقش حیاتی فیبر خوراکی، متخصصان بهداشت میتوانند گامهای پیشگیرانه برای مدیریت فشار خون و ارتقاء سلامت قلبی عروقی بردارند.
در این بررسی، پژوهشگران دریافتند که مصرف بیشتر فیبر خوراکی با کاهش قابل توجه فشار خون سیستولیک و دیاستولیک همراه است.
هر ۵ گرم فیبر اضافی در روز، فشار خون سیستولیک را ۲.۸ میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را ۲.۱ میلیمتر جیوه کاهش میدهد.
فیبر خوراکی از طریق مکانیزمهای مختلفی مانند تنظیم میکروبیوتای روده و تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه به سلامت قلبی کمک میکند.
این اسیدهای چرب اثرات ضد التهابی دارند و عملکرد ایمنی را تنظیم میکنند که به کاهش فشار خون کمک میکند.
با وجود مزایای واضح فیبر خوراکی، مصرف جهانی آن همچنان ناکافی است و میانگین مصرف حدود ۱۱ گرم در روز است.
این بررسی توصیه میکند که زنان بیش از ۲۸ گرم و مردان بیش از ۳۸ گرم برای مدیریت موثر فشار خون خود حداقل روزانه فیبر مصرف کنند.
دکتر مارکس گفت: مطالعه ما نیاز فوری برای اولویتبندی فیبر غذایی به عنوان عامل مهمی در مدیریت فشار خون را نشان میدهد.
با گنجاندن فیبر غذایی در برنامههای درمانی و توانمندسازی بیماران برای افزایش مصرف آن، میتوانیم به طور قابل توجهی بار فشار خون را کاهش داده و نتایج قلبی عروقی را بهبود بخشیم.
م/110
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۹
تحقیقات جدید از دانشگاه موناش در ولز جنوبی نشان میدهد که مصرف فیبر غذایی میتواند به طور قابل توجهی فشار خون را کاهش داده و خطر بیماریهای قلبی را کم کند.
کد خبر 129401