به گزارش تابش کوثر به نقل از healthline، طبق مطالعات اخیر، صدای بلند میتواند در کاهش شنوایی تأثیر بگذارد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می زند که حدود ۵۰ درصد از افراد ۱۲ تا ۳۵ ساله به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت و بیش از حد در معرض صداهای بلند، مانند موسیقی از طریق دستگاه های صوتی شخصی، در معرض خطر کم شنوایی قرار دارند.
دکتر دانیل فینک در این باره میگوید: "من فکر می کنم در یک سطح گسترده تر، جامعه پزشکی و شنوایی سنجی و همچنین عموم مردم درک نمیکنند که کاهش شنوایی فقط در سنین پیری رخ نمیدهد، بلکه کاهش شنوایی تا حد زیادی ناشی از سر و صدا است."
وی این موضوع را با این تصور غلط مقایسه میکند از این جهت که چین و چروکهای عمیق و رنگدانههای پوست بخشی از پیری، طبیعی است، در حالی که تا حد زیادی نمایانگر آسیبهای خورشیدی یا اشعه ماورا بنفش است.
فینک گفت:" استفاده از سیستم صوتی شخصی (هدفون)، منبع اصلی قرار گرفتن در معرض سر و صدا است." این آسیب به گونهای است که هنگامی که فرد به اواسط زندگی خود می رسد، احتمالاً در اوایل تا اواسط ۴۰ سالگی، قدرت شنواییاش در حد ۷۰ و ۸۰ سالگی هست."
کاهش شنوایی علاوه بر از دست دادن برخی تواناییهای ارتباطی، با کاهش شناختی نیز ارتباط دارد.
به گفته دکتر ماری کارسون، شنوایی سنج بالینی، افرادی که با عارضه کم شنوایی درمان نشده اند، به مرور و با گذشت زمان، در معرض خطر بیشتری برای زوال عقل هستند.
وی افزود: برخی از مطالعات امیدوارکننده وجود دارد که نشان میدهد درمان کم شنوایی با سمعک خطر کاهش شناختی و زوال عقل را کاهش میدهد.
با این حال، همانطور که گفته میشود پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین داشتن عادتهای خوب در حال حاضر یک سرمایه گذاری برای سلامتی شما است.
کاهش شنوایی میتواند پس از قرار گرفتن در معرض صدای بسیار زیاد، یا بیشتر اوقات، به آرامی و با گذشت زمان و با عادتهای بد شنوایی ایجاد شود.
ما در دنیای پر سر و صدایی زندگی میکنیم که بسیاری از مردم خود را مکرراً در معرض سطح ناامنی از صدا قرار میدهند که ممکن است سلامتی طولانی مدت آنها را تحت تأثیر قرار دهد. در ادامه برخی از روش ها برای سلامت شنوایی آورده شده است.
همانظور که میدانیم واحد اندازهگیری صدا، دسیبل است. بعید به نظر میرسد صداهای زیر ۷۰ دسیبل در طولانی مدت باعث کاهش شنوایی شود. با این حال، قرار گرفتن طولانی یا مکرر در معرض صداهای بالاتر از ۸۵ دسیبل میتواند باعث کاهش شنوایی شود. "
به گفته متخصصان یک مشخصه بسیار خوب این است که اگر فردی مجبور باشد برای صحبت کردن یا شنیدن صدای محیط به خود فشار بیاورد، این صدا بیشتر از ۷۵ دسیبل است." بنابراین پیشنهاد میشود دستگاه خود را بر روی ۵۰ درصد تنظیم کنید و همچنین زمان گوش دادن را کاهش دهید.
توجه داشته باشید از دست دادن شنوایی به ویژه برای كودكان و نوجوانان خطرناکتر است زیرا آنها باید بشنوند تا بتوانند یاد بگیرند و معاشرت كنند. از دست دادن شنوایی بر رشد اجتماعی و موفقیت آموزشی آنها تأثیر میگذارد."
خوب است بدانید برنامههای سطح سنج صوتی رایگان یا ارزان بسیاری وجود دارد که به شما کمک میکند تا میزان صدای محیط خود را تعیین کنید.
همچنین میتوانید از محافظهای شنوایی استفاده کنید. انواع مختلفی از محافظت شنوایی وجود دارد که برای محافظت از شما در برابر سر و صدا، طراحی شده است. به عنوان مثال محافظ شنوایی فیلتر شده توسط نوازنده میتواند ضمن حفظ ایمنی، به حفظ کیفیت موسیقی نیز کمک کند.
لازم است علائم هشدار دهنده کاهش شنوایی را بدانید. اولین علامت کاهش شنوایی، سخت شنیدن صداهاست. به این معنی که حس میفهمم اطرافیان چه میگویند اما نمیتوانم آنچه را که گفته میشود درک کنم. همچنین وزوز گوش یا زنگ زدن گوش نیز اغلب نشانه اولیه آسیب به سیستم شنوایی و علامت هشداردهنده کاهش شنوایی است.
در نهایت شنوایی خود را مرتباً بررسی کنید. اگر بیش از ۵۰ سال سن دارید یا در سطح ناامنی از سر و صدا هستید، توصیه میشود سالانه شنوایی خود را بررسی کنید و اگر متوجه تغییراتی در شنوایی خود شدید، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید."
۱ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
طبق مطالعات اخیر، صدای بلند میتواند در کاهش شنوایی تأثیر بگذارد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می زند که حدود ۵۰ درصد از افراد ۱۲ تا ۳۵ ساله به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت و بیش از حد در معرض صداهای بلند، مانند موسیقی از طریق دستگاه های صوتی شخصی، در معرض خطر کم شنوایی قرار دارند.
کد خبر 117018