به گزارش تابش کوثر، بررسی جدیدی که در نشریه «لارینگوسکوپ» منتشر شده، تأیید میکند که تغییرات اقلیمی در حال بدتر کردن علائم آلرژی فصلی است. این مطالعه نشان میدهد فصل گردهافشانی در حال طولانیتر شدن است و غلظت گردهها در هوا افزایش یافته است؛ روندی که از ابتدای قرن بیستویکم آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
علائم تب یونجه یا رینیت آلرژیک در سالهای اخیر شدت گرفته و تغییرات اقلیمی یکی از دلایل اصلی آن معرفی شده است.
پژوهشگران با مرور مطالعات منتشرشده بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، به این نتیجه رسیدهاند که گرمایش زمین باعث افزایش غلظت و طولانیتر شدن فصل گردهافشانی میشود.
آلیشا پرشاد، دانشجوی سال سوم پزشکی در دانشگاه جورج واشنگتن و نویسنده مسئول این تحقیق، گفت: «در انتخاب و حذف مطالعات، بسیار دقیق عمل کردیم. با کاهش تغییرپذیری مطالعات، توانستیم نتایج قویتری به دست آوریم.»
از میان دهها مطالعه بررسیشده، فقط ۳۰ مطالعه معیارهای دقیق لازم را داشتند. بیش از نیمی از این مطالعات نشان دادند که فصل گردهافشانی طولانیتر شده و میزان گرده در هوا افزایش یافته است.
یکی از این مطالعات پیشبینی کرده است که انتشار گرده در ایالات متحده تا پایان قرن بین ۱۶ تا ۴۰ درصد افزایش مییابد و فصل گردهافشانی نیز ۱۹ روز بیشتر از افزایش ۲۰ روزه فعلی طولانیتر میشود.
در اروپا نیز پیشبینیها از افزایش گرده گیاه آمبروزیا، یا گلگاوزبان، خبر میدهند که به دلیل گرمایش زمین رشد بیشتری خواهد داشت.
مطالعهای در سال ۲۰۲۱ در استرالیا نشان داده است که میانگین دمای روزانه، سطح دیاکسیدکربن و شاخص گرده چمنها در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نسبت به بازه ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ بالاتر بوده است.
مطالعهای دیگر در اروپا پیشبینی میکند که جمعیت افراد حساس به آمبروزیا از ۳۳ میلیون به ۷۷ میلیون نفر بین سالهای ۲۰۴۱ تا ۲۰۶۰ افزایش خواهد یافت.
مطالعهای در چین در سال ۲۰۲۵ افزایش مراجعات کودکان به مراکز درمانی به دلیل آلرژی را با افزایش غلظت گرده مرتبط دانسته است. کودکان به دلیل فعالیت بیشتر در فضای باز و الگوی تنفس متفاوت، آسیبپذیرتر هستند.
مطالعات همچنین به مکانیزمهایی پرداختهاند که چگونه افزایش دیاکسیدکربن و رطوبت، موجب افزایش انتشار گرده میشود، در حالیکه بارش بیشتر باعث کاهش گرده در هوا خواهد شد.
در مطالعهای دیگر نیز مشخص شد که قارچ آلرژیزای «آسپرژیلوس» در شرایط فعلی دیاکسیدکربن بهتر رشد میکند.
تأثیر تغییرات اقلیمی بر گروههای مختلف، یکسان نیست. جوامع سیاهپوست، لاتینتبار، سالمندان و اقشار کمدرآمد بیش از دیگران تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
پرشاد میگوید: «جوامعی که پیشتر از بیعدالتیهای محیطزیستی مانند تبعیض در مسکن آسیب دیدهاند، اکنون در مناطقی زندگی میکنند که دمای روزانه بالاتری دارد.»
وی همچنین افزود: «[قارچ] بهویژه برای جوامع کمدرآمد نگرانکننده است، زیرا آنها منابع کافی برای رفع آسیبهای ناشی از رطوبت و جلوگیری از رشد قارچ ندارند. گرمایش زمین با تشدید پدیدههایی مانند طوفان و سیل، خطر رشد قارچ را افزایش میدهد.»
پزشکان نیز متوجه این تغییرات شدهاند. در مطالعهای در ایتالیا در سال ۲۰۲۲، ۵۶ درصد از متخصصان ریه اعلام کردهاند که فصل گردهافشانی زودتر آغاز میشود و بیشتر طول میکشد.
۴۵ درصد افزایش بیماران مبتلا به تب یونجه را گزارش دادهاند و ۶۱ درصد افزایش موارد در کودکان را مشاهده کردهاند.
۹۷ درصد پزشکان گفتهاند که مایلاند درباره تأثیر تغییرات اقلیمی بر تب یونجه اطلاعات بیشتری کسب کنند.
پرشاد در بیانیهای تأکید کرد: «پزشکان در موقعیت منحصربهفردی هستند تا اثرات رینیت آلرژیک را در بیماران مشاهده و متناسب با تشدید تغییرات اقلیمی، روشهای درمانی خود را تطبیق دهند. آنها باید از تجربه خط مقدم خود استفاده کرده و برای مقابله با بحران اقلیمی، خواستار تغییرات مؤثر شوند.»
م/۱۱۰*
نظر شما