به گزارش تابش کوثر، در ادامه جنگ تجاری میان آمریکا و چین، یک ویدئوی ساخت هوش مصنوعی که به یک کاربر چینی در تیکتاک نسبت داده شده، آمریکاییها را در شرایطی تحقیرآمیز نشان میدهد.
این ویدئو، کارگران چاق و افسرده آمریکایی را در کارخانهها و کارگاههایی با شرایط سخت کاری به تصویر میکشد، در حالی که موسیقی غمانگیز چینی در پسزمینه پخش میشود.
در این کلیپ ۳۲ ثانیهای، شهروندان آمریکایی خسته و درمانده به نظر میرسند و شغلهایی با مهارت پایین انجام میدهند؛ شغلهایی که در دهههای گذشته به کشورهای دیگر منتقل شدهاند، اما ترامپ با تعرفههای جدید خود بهدنبال بازگرداندن آنهاست.
در پایان این ویدئو، شعار کمپین ترامپ یعنی «آمریکا را دوباره عظیم کن» به شکل طعنهآمیزی به نمایش درمیآید.
این کلیپ که روز دوشنبه توسط کاربری به نام «بن لائو» منتشر شده، بهسرعت در شبکههای اجتماعی پخش شد و بیش از پنج میلیون بازدید در پلتفرم «ایکس» داشت.
انتشار این ویدئو در حالی صورت گرفته که جنگ تعرفهای میان پکن و واشنگتن شدت گرفته و هر دو کشور یکدیگر را به اعمال تعرفههای سنگین بر واردات تهدید کردهاند.
در همین حال، «جیدی ونس»، معاون رئیسجمهور آمریکا، در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز گفت: «ما از دهقانهای چینی پول قرض میگیریم تا چیزهایی را بخریم که همان دهقانها تولید کردهاند.»
او افزود: «اقتصاد جهانی برای ایالات متحده چه چیزی به ارمغان آورده؟ پاسخ این است: بدهی عظیم برای خرید چیزهایی که کشورهای دیگر برای ما میسازند.»
سخنگوی وزارت خارجه چین، «لین جیان»، روز سهشنبه در واکنش به این سخنان در یک نشست خبری گفت: «شنیدن چنین اظهارات بیخردانه و غیرمحترمانهای از زبان معاون رئیسجمهور هم تعجبآور است و هم تأسفبرانگیز.»
ترامپ روز دوشنبه تهدید کرد اگر چین تا روز سهشنبه تعرفه ۳۴ درصدی جدید خود را حذف نکند، آمریکا تعرفهای ۵۰ درصدی بر کالاهای چینی وضع خواهد کرد.
او در شبکه اجتماعی خود نوشت: «اگر چین تا فردا، ۸ آوریل ۲۰۲۵، افزایش ۳۴ درصدی تعرفهها را متوقف نکند، ایالات متحده از ۹ آوریل تعرفههای جدیدی را اعمال خواهد کرد.»
ترامپ همچنین هشدار داد اگر چین عقبنشینی نکند، مذاکرات تجاری با پکن نیز متوقف خواهد شد.
از زمان آغاز نخستین دوره ریاستجمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۷، جنگ تعرفهای میان دو کشور بر سر بازگرداندن مشاغل تولیدی به خاک آمریکا ادامه دارد.
در حالی که ترامپ معتقد است اعمال تعرفهها موجب بازگشت تولید و اشتغال به آمریکا میشود، رسانهها و کاربران چینی با انتشار چنین ویدئوهایی این دیدگاه را به سخره گرفتهاند.
م/۱۱۰*
نظر شما