پرتاب ۲۵ ماهواره ایرانی به مدار پایین زمین

رئیس سازمان فضایی ایران از آغاز پرتاب‌های آزمایشی منظومه شهید سلیمانی و برنامه‌ریزی برای پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری تا سال ۱۴۰۵ خبر داد.

به گزارش تابش کوثر، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد تاکنون بیش از ۲۵ ماهواره ایرانی به مدار لئو تزریق شده‌اند و کشور در مسیر تثبیت فناوری‌های فضایی و دستیابی به مدار ژئو تا سال ۱۴۰۵ قرار دارد. وی از آغاز پرتاب‌های آزمایشی منظومه شهید سلیمانی در سال جاری و توسعه پرتابگرهای سنگین برای رسیدن به مدارهای بالاتر خبر داد.
سالاریه در گفتگو با ایرنا، دستیابی به مدار ژئو (۳۶ هزار کیلومتری) را یکی از اهداف کلان و بلندمدت صنعت فضایی کشور اعلام کرد.
وی با اشاره به تثبیت پرتابگرهای لایه لئو و اجرای موفق پروژه‌هایی مانند بلوک انتقال مداری سامان-۱، از آغاز پرتاب‌های آزمایشی جدید و توسعه پرتابگرهای سنگین در سال‌های آینده خبر داد.
به گفته سالاریه، از زمان پرتاب ماهواره امید در سال ۱۳۸۷ تاکنون، بیش از ۲۵ ماهواره ایرانی در مدار قرار گرفته‌اند.
او گفت: «برخی از این ماهواره‌ها عمر کاری و مداری‌شان پایان یافته و به جو زمین بازگشته‌اند، اما تعدادی مانند "مهدا"، "چمران"، "پارس-۱"، "هدهد" و "کوثر" همچنان فعال هستند.»
وی با تاکید بر تغییر رویکرد صنعت فضایی از حالت تحقیقاتی به صنعتی، گفت: «امروز ماهواره‌ها با عمر طولانی‌تر و قابلیت‌های بیشتر طراحی می‌شوند و این مسیر همان است که کشورهای پیشرو در حوزه فضایی طی کرده‌اند.»
سالاریه منظومه شهید سلیمانی را نماد این تغییر رویکرد دانست و اعلام کرد این پروژه شامل ساخت و پرتاب تعداد زیادی ماهواره با قابلیت‌های مشابه در بازه زمانی مشخص است.
وی افزود: «پرتاب‌های آزمایشی منظومه شهید سلیمانی در سال جاری آغاز می‌شود و از اواخر سال ۱۴۰۴ پرتاب نمونه‌های اصلی این منظومه شروع خواهد شد.»
سالاریه گفت: «در مجموع حدود ۲۰ ماهواره در قالب این پروژه در مدار قرار خواهند گرفت که پرتاب آن‌ها تا سال ۱۴۰۵ ادامه خواهد یافت.»
او همچنین از برنامه‌ریزی برای پرتاب ماهواره‌های "ناهید-۲"، "ظفر"، "پایا" و "کوثر-۲" در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
وی تاکید کرد: «در سال جاری، پرتاب‌های داخلی و بین‌المللی نسبت به سال گذشته پررونق‌تر خواهد بود.»
سالاریه با اشاره به گام‌های برداشته‌شده برای دستیابی به مدار ژئو، افزود: «تثبیت پرتابگرهای لایه لئو محقق شده و پرتاب‌های مدار بالاتر از سال ۱۴۰۳ با بلوک انتقال مداری سامان-۱ آغاز شده است.»
وی اظهار داشت: «در سال ۱۴۰۴ نسخه اصلاح‌شده سامان-۱ پرتاب خواهد شد و تست‌های ارتقا یافته روی پرتابگر سیمرغ در دستور کار قرار دارد.»
رئیس سازمان فضایی ایران پروژه‌های پرتابگرهای ارتقا یافته سیمرغ و «سریر» را نیز بخشی از مسیر دستیابی به مدار ژئو دانست.
وی گفت: «ماهواره "ناهید-۳" با هدف توسعه ارتباطات در ارتفاع بالا طراحی شده و پرتاب آن برای سال ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی شده است.»
سالاریه تاکید کرد: «اگر روند توسعه فناوری طبق برنامه پیش برود، در سال‌های ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ می‌توانیم ماهواره‌هایی با جرم چند صد کیلوگرم را به مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین ارسال کنیم.»

م/۱۱۰

کد خبر 140927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha