به گزارش تابش کوثر، دادخواست مذکور که پنج روز پیش برای امضا در دسترس قرار گرفت، ایلان ماسک را به اقدام علیه منافع ملی کانادا و تضعیف حاکمیت این کشور متهم میکند. ماسک در واکنش به این کارزار، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس که بعداً حذف کرد نوشت: «کانادا یک کشور واقعی نیست».
بر اساس قوانین کانادا، شهروندی تنها در صورتی قابل لغو است که فرد در روند مهاجرت یا اخذ تابعیت مرتکب تقلب شده، اطلاعات نادرستی ارائه داده یا آگاهانه موضوعی را پنهان کرده باشد. ایلان ماسک که در آفریقای جنوبی متولد شده، دارای تابعیت دوگانه کانادایی و آمریکایی است.
این دادخواست ادعا میکند که ماسک «از ثروت و قدرت خود برای تأثیرگذاری بر انتخابات استفاده کرده» و «اکنون عضوی از دولتی خارجی شده که در تلاش برای از بین بردن حاکمیت کانادا است». ماسک از طریق مادرش، که در ساسکاچوان کانادا متولد شده، تابعیت کانادایی دارد.
این کارزار که از ۲۰ فوریه آغاز شده، تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار امضا جمعآوری کرده و تا ۲۰ ژوئن باز خواهد ماند. با این حال، این دادخواست بیشتر جنبه نمادین دارد و الزام قانونی ایجاد نمیکند. در کانادا، درخواستهای عمومی که حداقل ۵۰۰ امضا داشته باشند و از حمایت یک نماینده پارلمان برخوردار باشند، معمولاً پاسخ رسمی دولت را دریافت میکنند؛ اما به دلیل احتمال انحلال پارلمان در پی برگزاری انتخابات بهاری، ممکن است این درخواست پاسخی نگیرد.
این دادخواست توسط یک نویسنده اهل بریتیش کلمبیا ایجاد شده و نماینده حزب نیودموکرات، چارلی انگس، از آن حمایت کرده است.
تنشها میان ایالات متحده و کانادا از زمان بازگشت دونالد ترامپ به قدرت شدت گرفته است. رئیسجمهور آمریکا چندین بار پیشنهاد داده که کانادا میتواند به عنوان یکی از ایالتهای آمریکا شناخته شود و تهدید به وضع تعرفه بر فولاد، آلومینیوم و دیگر کالاهای وارداتی این کشور کرده است.
در واکنش، کاناداییها اعلام کردهاند که با وضع تعرفههای متقابل پاسخ خواهند داد. این تنشها به سطح عمومی نیز کشیده شده و برخی کاناداییها سفرهای خود به آمریکا را لغو کرده، کالاهای آمریکایی را تحریم کرده و در مسابقات هاکی و بسکتبال سرود ملی تیمهای رقیب را هو کردهاند.
ایلان ماسک در ۱۸سالگی از آفریقای جنوبی به کانادا مهاجرت کرد و مدتی در مشاغل مختلف مشغول به کار بود تا اینکه تحصیلات خود را در دانشگاه کویینز در کینگستون، انتاریو آغاز کرد و سپس به ایالات متحده مهاجرت کرد.
این میلیاردر از سیاستهای سختگیرانه ترامپ در قبال مهاجران حمایت کرده است، اما اکنون با اتهاماتی مواجه است که ادعا میکنند او در زمان دانشجویی بهطور غیرقانونی در آمریکا کار کرده است.
استیو بنن، مشاور پیشین ترامپ، در مصاحبهای اخیر ماسک را «یک مهاجر غیرقانونی انگلی» توصیف کرده است. مدیرعامل تسلا این اتهامات را رد کرده و گفته که هرگز بهطور غیرقانونی کار نکرده است. او در سال ۲۰۰۲ تابعیت آمریکایی دریافت کرد.
م/۱۱۰*
نظر شما