به گزارش تابش کوثر ،فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن، در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: «بر اساس الزامات قانونی، هر آگهیای که قصد انتشار دارد، باید اطلاعات آن ملک پیش از انتشار، در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد.» این تصمیم با هدف ساماندهی بازار آگهیهای ملکی و جلوگیری از انتشار آگهیهای غیرواقعی و چندباره اتخاذ شده است.
او افزود: «در غیر این صورت، پلتفرمهای آگهیدهنده باید مالک یا آگهیدهنده را ملزم به ثبت اطلاعات ملک در این سامانه کنند.»
ایلاتی با اشاره به آشفتگی فعلی در بازار آگهیهای مسکن گفت: «ممکن است یک ملک توسط ۴۰ مشاور املاک با قیمتها و ادبیات مختلف آگهی شود. این موضوع نه برای پلتفرمها قابل مدیریت است و نه برای مردم.»
او تأکید کرد: «در طراحی فرایند جدید، مقرر شده است که کد پستی ملک یا کد ملی مالک در فرآیند آگهی احراز شود.»
به گفته او، بخشی از مشکلات کنونی به «عدم تکمیل اطلاعات املاک در سامانه املاک و اسکان» بازمیگردد. او گفت: «در صورتی که اطلاعات ملکی در سامانه موجود نباشد، باید فرایندی تعریف شود تا پلتفرمها آگهیدهنده را به ثبت اطلاعات ملک در سامانه هدایت کنند.»
ایلاتی افزود: «اطلاعات از طریق یک درگاه متصل به سرورهای مرکزی دولت وارد میشود» و «خوشبختانه اکنون بسیاری از چالشهای فنی برطرف شده است.»
او همچنین گفت: «پلتفرمها موظفاند پیش از انتشار هر آگهی، احراز هویت مالک از طریق سامانه املاک و اسکان را انجام دهند. این الزام اکنون قانونی است و دیگر در سطح دستورالعمل وزارتخانهای نیست، بلکه مصوبه مجلس شورای اسلامی است و باید اجرایی شود.»
در بخش دیگری از سخنانش، ایلاتی با انتقاد از روشهای آماری فعلی بانک مرکزی گفت: «اعلام قیمت مسکن به صورت میانگین توسط بانک مرکزی روشی غلط است. در شهری مانند تهران اختلاف قیمت میان پایینترین و بالاترین مناطق حدود ۳۰۰ میلیون تومان است.»
او تصریح کرد: «این مدل گزارشدهی آماری باعث جهتدهی نادرست به بازار میشود» و پیشنهاد کرد که «قیمتها به صورت محلهای و با استفاده از اطلاعات واقعی معاملات ثبتشده و دارای کد رهگیری اعلام شود.»
فرشید ایلاتی در پایان گفت: «ساماندهی بازار آگهی مسکن فقط بخشی از پازل نهایی این سامانه است. این سامانه میتواند ابزار مهمی برای اجرای قوانین مالیاتی همچون مالیات بر خانههای خالی باشد.»
م/۱۱۰
نظر شما