دست‌یابی ایران به دانش فنی تولید حسگرهای اینرسی پیشرفته

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت ریزحسگرهای اینرسی برای سنجش شتاب شیب و ضربه شدند دستاوردی که می‌تواند نیاز کشور به این فناوری را برطرف کرده و امکان تولید انبوه آن را فراهم کند

به گزارش تابش کوثر،  رضا احمدیان کوچکسرایی با همکاری دکتر فرشاد برازنده، از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پژوهشی با عنوان «طراحی و ساخت ریزحسگر اینرسی (شتاب)» را اجرا کرده‌اند.  
احمدیان درباره این پروژه گفت: «در این پژوهش تراشه حسگری را به‌طور کامل در داخل کشور ساختیم. این سنسور دارای قابلیت تحمل خطای بالا بوده و تکرارپذیری مناسبی در فرآیند تولید دارد.»  
او افزود: «در این مطالعات موفق به بومی‌سازی فناوری ریزحسگرهای اینرسی شدیم. این دستاورد می‌تواند بخشی از مشکلات کشور در تأمین این نوع حسگرها را، که تحت تأثیر تحریم‌ها قرار دارد، برطرف کند و برای نخستین بار شرایط تولید انبوه این ریزتراشه‌ها را در کشور فراهم آورد.»  
این دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد که این فناوری در صنایع مختلف، ازجمله خودروسازی برای کنترل پایداری و فعال‌سازی کیسه هوا، صنعت ساختمان، پزشکی و سایر حوزه‌هایی که نیاز به سنجش شتاب، شیب و ضربه دارند، کاربرد خواهد داشت.  
احمدیان انتشار دو مقاله علمی را از دیگر دستاوردهای این تحقیق دانست و خاطرنشان کرد: «مهم‌ترین ویژگی این طرح، بومی‌سازی کامل فناوری شتاب‌سنج خازنی شانه‌ای و فراهم شدن امکان تولید انبوه آن در کشور است.»  
این پروژه با راهنمایی دکتر فرشاد برازنده، استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، انجام شده است.  

م/110

کد خبر 140503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha