به گزارش تابش کوثر، شرکت انویدیا در گزارشی به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) اعلام کرد که فروشهای آینده تراشههای شتابدهنده هوش مصنوعی H20 به چین، تنها در صورت دریافت مجوز از وزارت بازرگانی ایالات متحده امکانپذیر خواهد بود.
به گفته انویدیا، احتمال دریافت این مجوزها اندک است.
در نتیجه، این شرکت تصمیم گرفته است برای فصل اول سال مالی ۲۰۲۶، یعنی فصل جاری، ۵.۵ میلیارد دلار بابت موجودی انبار تراشههای H20 و فروشهای لغوشده هزینه ثبت کند.
پس از انتشار این گزارش، ارزش سهام انویدیا در معاملات پس از ساعت رسمی حدود ۵ درصد کاهش یافت.
تراشه H20 نسخهای با توان کمتر از شتابدهندههای پیشرفته هوش مصنوعی انویدیا است که برای بازار چین طراحی شده، اما همچنان بسیار قدرتمند محسوب میشود.
این تراشهها قادرند از طریق اتصالهای پرسرعت با یکدیگر هماهنگ شده و در صورت استفاده گسترده توسط شرکتها یا نهادهای دولتی چین، امکان ساخت ابررایانهای را فراهم کنند که شاید توان رقابت با بزرگترین ابررایانههای جهان را داشته باشد.
ایالات متحده استفاده از ابررایانهها را در شبیهسازی آزمایشهای هستهای و جنگی بهکار میبرد و به همین دلیل، توسعه چنین فناوریهایی در چین میتواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب شود.
در سال مالی ۲۰۲۵، ۱۳ درصد از فروش انویدیا مربوط به آدرسهای صورتحساب در چین بوده است؛ این در حالی است که این رقم در سال مالی ۲۰۲۲، پیش از آغاز محدودیتهای دولت فدرال، ۲۶ درصد بود.
در سال ۲۰۲۲، دولت بایدن فروش سختافزارهای کامل انویدیا به چین را ممنوع کرد، اما فروش نسخههایی با توان محدود را مجاز دانست.
اکنون حتی فروش این نسخههای ضعیفتر نیز ممنوع شده است.
روابط انویدیا با دولت ترامپ در این هفته شاهد نوسانات چشمگیری بوده است.
در تاریخ ۹ آوریل، انویدیا اطلاعیهای درباره محدودیت صادرات دریافت کرد و سپس در روز دوشنبه، اعلام کرد با همکاری دولت آمریکا، سرمایهگذاریای ۵۰۰ میلیارد دلاری در داخل کشور انجام خواهد داد.
بخش عمده این سرمایهگذاری شامل هزینههای سرمایهای شرکتهای مشتری انویدیا مانند آمازون، مایکروسافت و گوگل در آمریکا است، اما ساخت یک کارخانه مونتاژ برای سرورهای هوش مصنوعی انویدیا نیز در این طرح گنجانده شده است.
انویدیا در پاسخ به درخواست برای ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد:
«اطلاعاتی فراتر از آنچه در گزارش ارائه شده نداریم.»
م/۱۱۰*
نظر شما