به گزارش تابش کوثر: او گفت که «بسیاری» از کشورها خواهان توافق با ایالات متحده هستند و دولتش آماده اعمال تعرفههای شدید بر واردات از چندین شریک تجاری آمریکا است.
در واکنش، پکن هشدار داد که در صورت پیشروی واشنگتن به «مبارزه تا پایان» ادامه خواهد داد. این هشدار پس از آن مطرح شد که ترامپ تهدید کرد در صورت اقدام تلافیجویانه چین، ۵۰ درصد تعرفه اضافه بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. با احتساب تعرفههای ۲۰ و ۳۴ درصدی پیشین، مجموع تعرفهها بر واردات از چین به ۱۰۴ درصد خواهد رسید.
کاخ سفید تأیید کرده است که این تعرفهها از روز چهارشنبه اجرایی خواهند شد. «کارولین لویت»، سخنگوی ریاستجمهوری، اعلام کرد: «رئیسجمهور ترامپ ستون فقرات پولادین دارد و شکست نخواهد خورد. آمریکا نیز تحت رهبری او شکست نخواهد خورد.»
در همین حال، گزارشهایی منتشر شده مبنی بر اینکه ایلان ماسک، مشاور میلیاردر ترامپ، از او خواسته مسیر خود را تغییر دهد. همچنین ائتلاف آزادیهای مدنی نوین، نهادی لیبرترین، با حمایت مالی سازمانهای نزدیک به «لئونارد لئو» و «چارلز کوک»، با طرح شکایت حقوقی علیه این تعرفهها، آنها را «غیرقانونی» توصیف کرده است.
تعرفههای جدید بسیار فراتر از تعرفه ۱۰ درصدی یکسانی هستند که هفته گذشته بر واردات جهانی وضع شد. این نرخها بر اساس فرمولی طراحی شدهاند که از سوی اقتصاددانان مورد انتقاد قرار گرفته است.
بازارهای جهانی در ابتدا روز سهشنبه بخشی از ضررها را جبران کردند، اما این روند دوام چندانی نداشت. شاخص اساندپی ۵۰۰ با افت ۱.۶ درصدی به ۴۹۸۲.۷۷ واحد رسید و برای نخستین بار در بیش از یک سال به زیر ۵۰۰۰ سقوط کرد. میانگین صنعتی داوجونز ۰.۸ درصد و نزدک ۲.۲ درصد کاهش یافتند.
در بازارهای بینالمللی، نیکی ۲۲۵ در توکیو ۶ درصد و هنگسنگ در هنگکنگ ۱.۵ درصد رشد کردند. در لندن نیز شاخص فوتسی ۱۰۰ با رشد ۲.۷ درصدی بخشی از زیانهای اخیر را جبران کرد.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، تأکید کرده که تعرفهها «در بالاترین سطح» قرار دارند، اما گفت: «فکر میکنم کشورهای بزرگی که با ما کسری تجاری دارند بهزودی به میز مذاکره خواهند آمد.»
ترامپ نیز در پاسخ به پرسشی درباره ماندگاری این تعرفهها گفت: «هر دو میتواند درست باشد. میتواند تعرفههای دائمی وجود داشته باشد و میتواند مذاکرات هم انجام شود.»
او روز سهشنبه در پلتفرم «تروث سوشیال» نوشت: «تیم عالی کرهجنوبی در راه آمریکاست و اوضاع خوب به نظر میرسد. ما در حال گفتوگو با کشورهای دیگر نیز هستیم؛ همه خواهان توافق با ایالات متحده هستند.»
ترامپ افزود: «یک توافق جامع خرید از یکجا، فرآیندی زیبا و کارآمد است! چین هم بهشدت خواهان توافق است، اما نمیداند چگونه شروع کند. ما منتظر تماسشان هستیم. این اتفاق خواهد افتاد!»
ریچل ریوز، وزیر دارایی بریتانیا، در پارلمان اعلام کرد که با اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی بریتانیا، گفتوگو کرده و او تأیید کرده «بازارها بهدرستی کار میکنند و سیستم بانکی ما مقاوم است.»
او افزود: «جنگ تجاری به نفع هیچکس نیست» و تأکید کرد که لندن در تلاش برای دستیابی به توافق جدید با آمریکاست. ترامپ تعرفه ۱۰ درصدی بر صادرات بریتانیا وضع کرده است.
در مقابل، چین رویکرد تهاجمیتری اتخاذ کرده است. خبرگزاری رسمی شینهوا در سرمقالهای نوشت: «منطق زیربنایی ایالات متحده بهغایت مضحک است: من هر وقت بخواهم میتوانم به تو ضربه بزنم و تو نباید پاسخ دهی، بلکه باید بیقید و شرط تسلیم شوی.»
در شبکههای اجتماعی نیز سخنرانی سال ۱۹۸۷ رونالد ریگان، منتشرشده توسط وزارت خارجه چین، بازنشر گستردهای داشته است. در این ویدیو، رئیسجمهور وقت آمریکا نسبت به عواقب تعرفهها هشدار میدهد. رسانه «د پیپر» چین نوشته: «این سخنان اکنون معنایی تازه در سال ۲۰۲۵ دارند.»
بسنت در گفتوگو با شبکه «سیانبیسی» گفت: «چین اشتباه بزرگی مرتکب میشود. آنها با یک جفت دو بازی میکنند. ما فقط یکپنجم آنچه آنها به ما صادر میکنند به چین میفرستیم، پس آنها دست بازنده را دارند.»
م/۱۱۰*
۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴

دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه از اجرای تعرفههای سنگین بر کالاهای وارداتی از چین و دهها کشور دیگر خبر داد و آغاز مرحله تازهای از جنگ تجاری جهانی را رقم زد.
کد خبر 140885
نظر شما