به گزارش تابش کوثر، بررسیهای انجامشده در ۱۶ شهر بزرگ جهان نشان میدهد که در ۱۱ شهر، جمعیت موشها در حال افزایش است و تنها سه شهر موفق به کاهش جمعیت این جوندگان شدهاند. این مطالعه که در مجله «پیشرفتهای علمی» منتشر شده، تأکید میکند که گرمایش جهانی و کاهش روزهای سرد سال، شرایط ایدهآلی برای تکثیر موشها فراهم کرده است.
جاناتان ریچاردسون، زیستشناس دانشگاه ریچموند، میگوید: «این گونه به خوبی با محیط شهری سازگار شده و میتواند به سرعت غذا را به موشهای جدید تبدیل کند. آنها این کار را با کارایی بالایی انجام میدهند.»
موشها در محیطهای شهری به راحتی در دیوارها، زیرزمینها و ایستگاههای مترو لانه میسازند و از زبالهها، فاضلاب و باقیماندههای غذا تغذیه میکنند. تنها قارهای که موشها هنوز به آن نرسیدهاند، قطب جنوب است.
محققان با بررسی دادههای مربوط به مشاهده موشها در ۱۳ شهر آمریکا و ۳ شهر دیگر در خارج از این کشور، دریافتند که افزایش دما بیشترین تأثیر را بر رشد جمعیت موشها دارد. واشنگتن دیسی، سان فرانسیسکو و تورنتو بیشترین افزایش گزارشهای مربوط به موشها را داشتهاند.
سانتو پنتیکاینن، پژوهشگر دانشگاه هلسینکی، میگوید: «نتایج این مطالعه کاملاً منطقی است و نشان میدهد که گرمایش جهانی برای موشها مفید است.»
مورین موری، اکولوژیست بیماریهای حیات وحش در باغ وحش لینکلن پارک شیکاگو، امیدوار است که این یافتهها مردم را به توجه بیشتر به تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن ترغیب کند.
با این حال، ریچاردسون معتقد است که افزایش جمعیت موشها ممکن است به اندازه تصاویر خرسهای قطبی در حال غرقشدن، توجه عمومی را جلب نکند.
م/۱۱۰*
نظر شما