به گزارش تابش کوثر، یک پزشک اورژانس در گزارشی محرمانه به روزنامه «دیلی میل» از فشارهای طاقتفرسای کار در سیستم درمانی بریتانیا میگوید. او این شرایط را «میدان جنگی» توصیف کرده که هر روز شاهد تراژدیهای انسانی بیشتری است.
این پزشک اورژانس که در جنوب انگلستان مشغول به کار است گزارش روزانه خود را از وضعیت بیمارستان نوشته و شرایط را بحرانی توصیف میکند. او میگوید: «محل کار من دیگر بیمارستان نیست؛ میدان جنگ است.» او با ورود به شیفت طولانیاش، ۳۵ بیمار را در بخش اورژانس دیده که برخی روی زمین نشستهاند، زیرا هیچ صندلیای باقی نمانده است.
او با اشاره به افزایش موارد عفونتهای تنفسی، وضعیت راهروهای بیمارستانهای انگلیس را «فاجعهبار» توصیف میکند: «بیماران سالمند با عفونتهای ریوی روی برانکارد در راهروهایی سرد و بدون گرمایش قرار دارند.» این بیماران به جای دریافت مراقبتهای ویژه در بخش احیا، توسط دستیاران پزشک تحت نظر هستند، افرادی که به گفته او «پزشک نیستند».
در یکی از موارد، مادری دختر چهارسالهاش را که شب گذشته جان باخته بود به بیمارستان آورد. پزشک توضیح میدهد: «کودک علائم سپسیس ناشی از آبلهمرغان داشت. مادر، پس از سرگردانی بین مراکز درمانی، به خانه برگشته بود.»
او میافزاید این ماجرا نشان میدهد که «اگر بخشهای اورژانس اینگونه مادران را بازگردانند، به این معنی است که سیستم درمانی بریتانیا دیگر عملکردی ندارد.»
این پزشک در طول روز با حوادث دیگری نیز روبرو شده است: مردی با جراحت سر که به دلیل رفتار تهاجمی از بیمارستان بیرون رفته بود، چند ساعت بعد با تشنج به اورژانس بازگشت.
این پزشک از افزایش موارد بیماری قلبی ناشی از مصرف کوکائین در میان بیماران جوان و پیامدهای روانی همهگیری کرونا بر نوجوانان نیز گزارش میدهد. به گفته او، مشکلات روانی نوجوانانی که تحصیلشان مختل شده، اکنون به اورژانسها سرریز شده است.
او همچنین به فشارهای مدیریتی برای جابهجایی بیماران به منظور بهبود آمارهای رسمی اشاره کرده و انتقاد میکند: «اولویت مدیران به جای رفاه بیماران، جلوگیری از جریمههای مالی است.»
این پزشک که شیفت خود را پس از حدود ۱۵ ساعت به پایان رساند، میگوید: «خسته و درمانده هستم.»
بیمارستانهای بریتانیا با بحران بیسابقهای مواجه شدهاند که جان بیماران را در معرض خطر قرار داده است. کمبود تختهای بیمارستانی و افزایش تعداد بیماران منجر به شرایطی شده است که بیماران در راهروها، سرویسهای بهداشتی و حتی پارکینگها درمان میشوند. این وضعیت بهویژه در فصول سرد سال و با شیوع ویروسهای تنفسی تشدید شده است.
بر اساس گزارشها، در ماه گذشته، حدود ۵۴,۰۰۰ بیمار در بخشهای اورژانس مجبور شدند بیش از ۱۲ ساعت منتظر بمانند تا تخت بیمارستانی در دسترس آنها قرار گیرد که افزایش ۲۳ درصدی نسبت به دسامبر ۲۰۲۳ را نشان میدهد.
این بحران، که ریشه در کمبود سرمایهگذاریهای مداوم در بخش بهداشت و درمان دارد، تبدیل به تهدیدی جدی برای سلامت عمومی شده است.
م/۱۱۰*
نظر شما