به گزارش تابش کوثر،دکتر زهرا قربانی، سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، فلوراید را مادهای موثر در کاهش پوسیدگی دندان معرفی کرد و گفت: «فلوراید به عنوان یک ماده پیشگیریکننده از پوسیدگی توسط سازمان جهانی بهداشت توصیه شده و در برنامه ملی وارنیش فلوراید از سال ۱۳۹۲ در مدارس کشور اجرا میشود.»
او افزود: «وارنیش فلوراید، که به صورت لایهای محافظ بر روی دندان زده میشود، میتواند از حملات اسیدی میکروبها جلوگیری کرده و تا ۶۰ درصد پوسیدگی دندانها را کاهش دهد. این روش بسیار امن است و مقدار فلوراید استفادهشده هیچ خطری برای سلامت افراد ندارد.»
قربانی با اشاره به وضعیت نامناسب سلامت دهان و دندان در کودکان ایرانی گفت: «هر کودک ورودی به مدرسه به طور متوسط ۶ دندان پوسیده شیری دارد و دانشآموزان ۱۲ ساله نیز حدود ۲ دندان پوسیده دارند. با وارنیش فلوراید، مسواک زدن روزانه و کاهش مصرف مواد قندی، میتوان این روند را کنترل کرد.»
او تاکید کرد: «برای کودکان ۳ تا ۶ سال، وارنیش فلوراید هر شش ماه یک بار در مراکز بهداشتی و مدارس توصیه میشود. همچنین، خمیردندان حاوی حداقل ۱۰۰۰ واحد فلوراید باید استفاده شود و مقدار خمیردندان برای کودکان زیر سه سال به اندازه یک دانه برنج و برای کودکان سه تا شش سال به اندازه یک دانه نخود باشد.»
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به شایعات فضای مجازی درباره خطرات فلوراید گفت: «ادعاهای غیرعلمی در مورد مضرات فلوراید بیاساس است. مصرف متعادل فلوراید در خمیردندان و وارنیش هیچ خطری برای بدن ندارد و به استحکام دندانها کمک میکند.»
او خاطرنشان کرد: «نیازی نیست خمیردندان کاملا شسته شود؛ باقیماندن مقدار کمی فلوراید روی دندان میتواند به تقویت آنها کمک کند.»
م/110
نظر شما