او با تأکید بر تلاش برای تسهیل درمانهای چشمپزشکی گفت: «اگر بتوانیم در حوزه پژوهش به دستاورد قابل قبولی برسیم، خواهیم توانست به درمان بیماران کمک کنیم».
وی همچنین به زمانبر بودن پژوهشهای علمی اشاره کرد و از مسئولان خواست به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند و در زمینه پیشگیری از بیماریهای چشمی که منجر به نابینایی یا کمبینایی میشوند، سرمایهگذاری کنند.
در این نشست، حمید احمدیه، مدیرعامل موسسه پیشگیری از کمبینایی و نابینایی نیز با بیان اهمیت پیشگیری از بیماریهای چشمی گفت: «پیشگیری از شیوع بیماریهایی که منجر به کمبینایی یا نابینایی میشوند یکی از مهمترین اهداف ما در حوزه پژوهش است».
وی افزود که بیماریهای چشمی به دو دسته تقسیم میشوند؛ دسته اول بیماریهای قابل پیشگیری مانند آب مروارید که با معاینههای منظم از سن ۴۰ سالگی میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
او ادامه داد: «گروه دیگر، بیماریهایی هستند که شیوع کمتری دارند اما منشأ ژنتیکی دارند، مانند آرپی (رتینیت پیگمانتر) که تأثیر زیادی بر خانوادهها میگذارد».
دکتر احمدیه همچنین به عوارض چشمی در بیماران دیابتی اشاره کرد و هشدار داد که شیوع این عوارض در میان مبتلایان به دیابت در حال افزایش است.
وی گفت: «این بیماران باید بهطور مرتب تحت معاینه چشم قرار بگیرند زیرا دیابت میتواند عوارض جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد».
م/۱۱۰