یک جراح متخصص قلب و عروق، با معرفی چهار عادت روزمره که به گفته او خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان را افزایش می‌دهند، بر اهمیت تغییر سبک زندگی برای حفظ سلامت تأکید کرد.

به گزارش تابش کوثر، متخصصان قلب هشدار داده‌اند که برخی رفتارهای روزمره می‌توانند سلامت قلب و عروق را به خطر بیندازند. 
یک جراح قلب و قفسه سینه، در توصیه‌ای مهم از چهار عادتی نام برد که هرگز انجام نمی‌دهد؛ عاداتی که به گفته او خطرات جدی برای قلب و سلامت بدن دارند.
دکتر جرمی لندن استفاده از دهان‌شویه‌های الکلی را یکی از این عادات مضر دانست و گفت: «این دهان‌شویه‌ها با از بین بردن باکتری‌های مفید دهان، تولید نیتریک اکسید را مختل می‌کنند و این موضوع می‌تواند فشار خون را بالا ببرد.»
بر اساس یک پژوهش علمی در سال ۲۰۲۲، دهان‌شویه‌های الکلی می‌توانند تعادل میکروبیوم دهان را به هم بزنند و باعث افزایش فشار خون شوند.
این متخصص همچنین کشیدن سیگار معمولی و الکترونیکی را خطرناک‌ترین کار برای بدن توصیف کرد و گفت: «نیکوتین به دیواره رگ‌های خونی آسیب می‌زند و می‌تواند جریان خون را مختل کرده و باعث لخته شدن خون شود.»
او هشدار داد که این لخته‌ها ممکن است به قلب یا مغز برسند و منجر به سکته قلبی یا مغزی شوند.
تحقیقات جدید نشان داده‌اند که سیگار الکترونیکی هم مانند سیگار معمولی می‌تواند به سلامت قلب آسیب برساند.
این جراح قلب مصرف غذاهای فوق‌ فرآوری‌شده را نیز یکی دیگر از عادات مضر برشمرد و توضیح داد: «این غذاها به دلیل چربی‌های اشباع، قند و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده باعث افزایش کلسترول و تنگی عروق می‌شوند.»
به گفته او، مصرف روزانه این غذاها خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و حتی سرطان را افزایش می‌دهد.
آخرین توصیه دکتر لندن پرهیز از مصرف الکل است.
او گفت: «حتی مصرف در حد متوسط الکل هم مضر است. الکل در بدن به ماده‌ای به نام استالدهید تبدیل می‌شود که برای تمام سلول‌های بدن سمی است.»
وی همچنین تأکید کرد که پرهیز از مصرف الکل میتواند به افزایش بهره‌وری و شفافیت ذهن کمک کند.
متخصصان تأکید دارند که تغییر این عادات مضر، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در کاهش خطرات مرتبط با سلامت قلب و عروق داشته باشد.
 
م/۱۱۰*
کد خبر 130623