مطالعه‌ای جهانی نشان می‌دهد که افزایش تعداد قدم‌های روزانه می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را به‌طور چشمگیری کاهش دهد؛ به‌طوری که افرادی که روزانه حدود ۷۵۰۰ قدم پیاده‌روی می‌کنند، ۴۳ درصد کمتر در معرض افسردگی قرار می‌گیرند.

به گزارش تابش کوثر، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که حتی افزایش اندک تعداد قدم‌ها در طول روز می‌تواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند.
این مطالعه توسط تیمی از محققان دانشگاه کاستیا-لا مانچا اسپانیا به سرپرستی استلا خیمنس-لوپز انجام شده و نتایج آن در مجله «جاما نتوورک اوپن» منتشر شده است.
این پژوهش با بررسی ۳۳ مطالعه و بیش از ۹۶ هزار بزرگسال در سراسر جهان نشان داد که هرچه تعداد قدم‌های روزانه افزایش یابد، خطر ابتلا به افسردگی کمتر می‌شود.
بر اساس این یافته‌ها، افرادی که روزانه ۶۰۰۰ قدم برمی‌دارند، ۹ درصد کمتر از کسانی که فقط ۵۰۰۰ قدم در روز راه می‌روند، در معرض افسردگی قرار دارند.
این اثر مثبت با افزایش تعداد قدم‌ها بیشتر می‌شود.
کسانی که روزانه حدود ۷۰۰۰ قدم پیاده‌روی می‌کنند، ۳۱ درصد و آن‌هایی که ۷۵۰۰ قدم برمی‌دارند، تا ۴۳ درصد کمتر با خطر افسردگی مواجه هستند.
به گفته محققان، این نتایج برای همه گروه‌های سنی و هر دو جنسیت صادق است.
البته پژوهشگران تأکید کرده‌اند که مزایای روانی افزایش قدم‌ها در حدود ۱۰ هزار قدم در روز به اوج خود می‌رسد و بیشتر از آن تأثیر چندانی بر سلامت روان ندارد.
این تحقیق گامی دیگر در تأیید این واقعیت است که فعالیت‌های بدنی ساده مانند پیاده‌روی، در کنار ورزش‌های دیگر مثل یوگا و تمرینات هوازی، می‌تواند به بهبود سلامت روان کمک کند.
پژوهشگران نتیجه‌گیری کرده‌اند که «تعیین اهداف ساده برای افزایش قدم‌های روزانه می‌تواند راهکاری مؤثر و در دسترس برای پیشگیری از افسردگی باشد».
 
م/۱۱۰*
کد خبر 130615