به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران در یک مطالعه تازه به این نتیجه رسیدهاند که رژیم غذایی غنی از امگا-۳ و کم امگا-۶ به همراه مکمل روغن ماهی میتواند به کاهش رشد سلولهای سرطان پروستات در مراحل اولیه کمک کند.
این تحقیق روی ۱۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات کمخطر یا متوسط انجام شد که تحت «نظارت فعال» قرار داشتند.
«نظارت فعال» به معنای پیگیری منظم بیمار است که در آن تا زمان پیشرفت بیماری از درمانهای تهاجمی خودداری میشود.
شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند.
گروهی به رژیم معمول خود ادامه دادند و گروه دیگر با دریافت مشاورههای تغذیهای، رژیمی کم امگا-۶ و سرشار از امگا-۳ به همراه مکمل روغن ماهی را دنبال کردند.
به این افراد توصیه شد مصرف غذاهایی مانند ماهی، گردو و روغن زیتون را افزایش دهند و به جای سسهای پرچرب، از روغن زیتون یا لیمو برای سالاد استفاده کنند.
همچنین کاهش مصرف غذاهای سرخشده، چیپس و بیسکویت که حاوی امگا-۶ بالایی هستند به آنها پیشنهاد شد.
پس از یک سال، بررسیها نشان داد در گروهی که از رژیم جدید پیروی کرده بودند، شاخص Ki-67 که نشاندهنده سرعت تکثیر سلولهای سرطانی است، ۱۵ درصد کاهش یافت.
این در حالی است که در گروه دیگر این شاخص ۲۴ درصد افزایش داشت.
دکتر ویلیام آرونسون، نویسنده اصلی مطالعه و استاد اورولوژی، در این باره گفت: «این تحقیق گامی مثبت برای درک تاثیر رژیم غذایی بر کنترل سرطان پروستات است.
این یافتهها نشان میدهد که تغییرات ساده در رژیم غذایی میتواند رشد سرطان را کاهش دهد و زمان نیاز به درمانهای تهاجمیتر را به تاخیر بیندازد.
این مطالعه در مجله معتبر ژورنال انکولوژی بالینی منتشر شده و نتایج آن نقطه عطفی در تاثیر تغذیه بر بیماریهای مرتبط با سرطان به شمار میآید.
م/۱۱۰*
۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
تغییرات ساده در رژیم غذایی مانند مصرف بیشتر ماهی، گردو و روغن زیتون و کاهش غذاهای فرآوریشده میتواند جلوی رشد سلولهای سرطان پروستات را بگیرد و امید به مدیریت بهتر این بیماری را افزایش دهد.
کد خبر 130603