با این حال، برخی کارشناسان تأکید دارند که اکثر مطالعات انجامشده در این زمینه، محدود هستند و یا بهخوبی طراحی نشدهاند، بنابراین شواهد موجود قوی یا قطعی نیستند. از سوی دیگر، سرکه سیب میتواند برای افرادی که از داروهای مربوط به دیابت نوع دو و فشار خون بالا استفاده میکنند، عوارض جانبی به همراه داشته باشد. به گفته کارشناسان، بهتر است سرکه سیب به جای مصرف خالص، به غذاها اضافه شود یا با آب مخلوط گردد.
بت سزرونی، کارشناس تغذیه از کلینیک کلیولند، میگوید: «برخی مطالعات حاکی از فواید احتمالی آن هستند، اما این فواید تضمین شده نیستند و مطمئناً برای بیماریهایی مانند دیابت یا چاقی فواید درکار نخواد بود.»
سرکه سیب اغلب به شکل غیرپاستوریزه به فروش میرسد، به این معنی که باکتریها و آنتیاکسیدانهای موجود در آن حفظ میشوند. همچنین، مطالعاتی نشان دادهاند که این سرکه میتواند سرعت جذب گلوکز و چربی را در بدن کاهش دهد و به بهبود سلامت متابولیک کمک کند.
در نهایت، کارشناسان توصیه میکنند اگر سرکه سیب مصرف میکنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر به همراه دارو آن را مصرف میکنید، زیرا ممکن است باعث افت شدید قند خون و مشکلات دیگر شود.
م/110*