به گزارش تابش کوثر ، علی نیکبخت، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران در نشست خبری اعلام کرد: «بخش زیادی از نیروگاههای کشور در مالکیت ارگانهایی است که هیچ شناختی از برق ندارند». او افزود که پس از واگذاریها به بخش خصوصی، این مشکل بروز کرده و بسیاری از نیروگاهها متعلق به سازمانهایی نظیر تأمین اجتماعی و بانکها هستند که از حوزه برق شناختی ندارند.
نیکبخت توضیح داد که به دلیل مشکلات نقدینگی و اقتصاد برق، برنامهریزیهای تعمیرات دورهای نیروگاهها با چالش مواجه شده و در تابستان امسال حدود ۳ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به دلیل توقف برنامههای تعمیراتی از دست رفته است. او همچنین گفت که مشکلات نقدینگی منجر به تأخیر در تعمیرات شده و به علت مطالبات انباشته از دولت، مالکان نیروگاهها قادر به تأمین هزینههای لازم نیستند.
نیکبخت با اشاره به افزایش قیمت ارز از سال ۹۸ تأکید کرد که درآمد نیروگاهها دو برابر شده، اما هزینههای آنها چندین برابر رشد داشته است. وی اظهار داشت که سفارشگذاری قطعات نیروگاهها باید با فاصله زمانی زیادی انجام شود و در تابستان امسال حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه از مدار خارج بودند.
وی هشدار داد: «اگر فکری برای وضعیت فعلی نشود، میزان ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ به ۲۶ هزار مگاوات میرسد». او همچنین خواستار تخصیص بودجه ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلاری برای بهسازی و افزایش تولید برق در نیروگاههای حرارتی شد تا ناترازی برق حداقل در سطح ۲۰ هزار مگاوات باقی بماند.
م/110
۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران با اشاره به مشکلات نقدینگی و تعمیرات نیروگاهها هشدار داد که در صورت ادامه وضعیت فعلی، میزان ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ به ۲۶ هزار مگاوات خواهد رسید.
کد خبر 129791