به گزارش تابش کوثر، ده سال پس از معرفی ساعت اپل، بازار جهانی دستگاههای ردیاب—که شامل ساعتها، دستبندها و دیگر انواع بندها میشود—حدود 60 میلیارد دلار ارزش یافته و پیشبینی میشود این رقم تا پایان دهه 2020 به بیش از 100 میلیارد دلار برسد. آنا بارناکاکا، مدیرعامل استارتاپ فناوری سلامت MindMics، گفت: "قبل از ساعتهای هوشمند، کسی به فکر نظارت بر ضربان قلب نبود. حالا همه از اهمیت آن باخبرند."
شرکت MindMics از فناوری هدفون و امواج برای بررسی دقیق فعالیت قلبی استفاده میکند. بارناکاکا در این باره گفت که در آزمایشات بالینی این دستگاه توانسته صدای قلب یک بیمار مبتلا به تنگی آئورت را شناسایی کند، درصورتی که معمولاً برای تشخیص این بیماری نیاز به آزمایشهای پیچیده و گران است.
یکی از دیگر دستگاههای نمایش داده شده در CES، Stelo از استارتاپ DexCom بود که اولین پچ پوشیدنی بدون نسخه است که به طور مستمر میتواند سطح قند خون را اندازهگیری کند. جیک لیچ، مدیر ارشد DexCom، اعلام کرد این پچ نه تنها برای دیابتیها، بلکه برای افرادی که به پیشدیابت مبتلا هستند یا به دنبال دانستن اثر غذاهای مختلف بر بدنشان هستند نیز مناسب است.
با این حال، برخی از کارشناسان نسبت به دقت این دستگاهها تردید دارند. دیا زاکرمن، رئیس مرکز ملی تحقیقات سلامت، معتقد است که فرایند تایید این دستگاهها در مقایسه با داروها کافی نیست و میگوید: "این دستگاهها به دقت آزمایش نمیشوند."
این پیشرفتها نشاندهنده گامهای مهمی در جهت ارتقاء سلامت شخصی و نظارت دقیقتر بر وضعیت جسمی است. با این حال، همچنان نیاز به تحقیقات و تاییدیههای بیشتر برای اطمینان از دقت و اعتبار این دستگاهها وجود دارد.
م/110*
نظر شما