غذاهای دریایی به ذرات پلاستیکی آلوده‌اند 

ذرات پلاستیکی که به دلیل آلودگی‌های زیست‌محیطی در طبیعت رها شده‌اند، حالا از طریق غذاهای دریایی راهی بدن انسان‌ها شده‌اند.  

به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران دانشگاه ایالتی پورتلند دریافتند که میکروپلاستیک‌ها به بافت‌های خوراکی غذاهای دریایی  نفوذ کرده‌اند. این موضوع نگرانی‌هایی درباره سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد کرده و لزوم مطالعات بیشتر و ارائه راه‌حل‌های کارآمد برای کاهش این آلودگی‌ها را برجسته کرده است. 
این ذرات میکروپلاستیک، که از محصولات پلاستیکی همچون بسته‌بندی‌ها و البسه جدا می‌شوند، وارد بدن ماهی‌ها و دیگر غذاهای دریایی شده و به سفره مصرف‌کنندگان راه می‌یابند. 
این پژوهش که در آزمایشگاه بوم‌شناسی ساحلی کاربردی به سرپرستی «الیس گرنک» انجام شد، به بررسی وجود میکروپلاستیک‌ها در گونه‌های پرمصرفی نظیر سالمون چینوک، سنگ‌ماهی سیاه، و میگو پرداخته است. نتایج نشان داد که میگو، به‌دلیل تغذیه نزدیک به سطح آب، بیشترین میزان آلودگی به این ذرات را داشته است. 
پژوهشگران همچنین تفاوت غلظت میکروپلاستیک‌ها در نمونه‌های دریافتی از کشتی‌های تحقیقاتی و فروشندگان دریایی را بررسی کردند و دریافتند که شست‌وشوی فیله‌ها و میگوها می‌تواند برخی از آلودگی‌های سطحی را کاهش دهد. 
بر اساس یافته‌ها، الیاف میکروپلاستیکی، به‌عنوان فراوان‌ترین نوع ذرات شناسایی شدند. این تحقیق تأکید می‌کند که آلودگی میکروپلاستیکی از دستگاه گوارش ماهی‌ها به بافت‌های خوراکی منتقل می‌شود، موضوعی که نگرانی‌هایی برای مصرف‌کنندگان انسان ایجاد کرده است. 
«سوزان برندِر»، محقق دانشگاه ایالتی اورگان، تأکید کرد: «مشاهده نفوذ میکروپلاستیک‌ها از دستگاه گوارش به عضلات خوراکی، پیامدهای گسترده‌ای برای ماهی‌ها و انسان‌ها دارد.» 
پژوهشگران، علاوه بر لزوم تغییر سیاست‌های مدیریت زباله، در حال توسعه فیلترهای مؤثری برای کاهش نفوذ میکروپلاستیک‌ها از منابعی شهری هستند. گرنک افزود: «این موضوع تنها محدود به غذاهای دریایی نیست و میکروپلاستیک‌ها در اغلب محصولات مصرفی انسان‌ها وجود دارند.» 
 
م/110*

کد خبر 140169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha