۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹
به گزارش تابش کوثر ،یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اضافه کردن روغن زیتون بکر به رژیم‌های گیاهی می‌تواند سطح کلسترول را به شکل غیرمنتظره‌ای تحت تأثیر قرار دهد.
محققان دانشگاه فلوریدا و مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی اثرات رژیم‌های گیاهی بر سلامت افراد در معرض خطر بیماری قلبی عروقی را بررسی کردند.
به گفته «ساینس‌آلرت»، آن‌ها ۴۰ فرد بالغ را به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار دادند. به این افراد یک رژیم وگان کنترل‌شده و چهار هفته‌ای داده شد که شامل چهار قاشق چای‌خوری روغن زیتون بکر در روز و چهار هفته رژیم بدون روغن اضافه بود.
هر دو رژیم به بهبود پروفایل‌های کاردیومتابولیک منجر شدند، اما ترتیب رژیم‌ها بر سطح کلسترول LDL تأثیر داشت.
افرادی که ابتدا رژیم پر روغن زیتون را دنبال کردند، کاهش بیشتری در کلسترول LDL داشتند، اما وقتی در مرحله دوم روغن زیتون کمتری در رژیم آنها قرار گرفت، این کاهش کمتر بود.
محققان معتقدند که مقادیر کم چربی اشباع در روغن زیتون بکر ممکن است بر پردازش LDL توسط کبد تأثیر بگذارد.
آن‌ها به این نتیجه رسیدند که ممکن است محدود کردن روغن زیتون بکر برای افراد با خطر بالای بیماری قلبی مفیدتر باشد.
 
م/110
کد خبر 129496