به گزارش تابش کوثر، کول پالمر، ستاره چلسی، در لحظه اهدای جام جهانی باشگاهها به شدت متعجب شد و خطاب به کاپیتان تیم ریس جیمز گفت: «صبر کن، این داره چیکار میکنه؟»
ریس جیمز نیز با ناراحتی به ترامپ گفت: «میخوای بری؟» اما ترامپ بیتوجه و با لبخند، در کنار بازیکنان ایستاد و دست زد تا اینکه جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا، ناچار شد او را از صحنه دور کند.
پالمر، که با دو گل و یک پاس گل در فینال مقابل پاریسنژرمن نقش اول را ایفا کرد، گفت: «میدانستم او میآید، اما نمیدانستم قرار است روی سکو کنار ما باشد. کاملاً گیج شده بودم.»
ریس جیمز هم افزود: «فکر میکردم سکو را ترک میکند، اما انگار دلش نمیآمد برود.»
این لحظه تحقیرآمیز و مضحک، نماد مدیریت نمایشمحور ترامپ بود که در میانه یک رویداد ورزشی جهانی، باز هم خود را در مرکز توجه قرار داد و بیاحترامی به قواعد و فرهنگ فوتبال را به نمایش گذاشت.
تماشاگران حاضر در ورزشگاه متلایف نیوجرسی با هو کردنهای مکرر حضور ترامپ را محکوم کردند؛ چه زمانی که تصویر او بر روی نمایشگر پخش شد و چه زمانی که وارد زمین شد.
ترامپ پس از پایان بازی، در سخنانی سطحی و کلیشهای گفت: «بازی خیلی خوبی بود، جمعیت فوقالعادهای داشت.»
اما ناظران ورزشی معتقدند حضور نامتوازن و ناهمزمان ترامپ، جلوهای از ناآگاهی عمیق ساختار سیاسی آمریکا نسبت به فرهنگ جهانی فوتبال است.
جیانی اینفانتینو همچنان بر رابطهاش با ترامپ برای میزبانی مسابقات تأکید دارد، درحالیکه مهاجرستیزی و فشارهای گمرکی آمریکا، بسیاری از ورزشکاران و هواداران کشورهای دیگر را نسبت به سفر به این کشور بیمیل کرده است.
پیش از آنکه بیادبی ترامپ به سوژه اصلی بدل شود، انتقادها از صندلیهای خالی در ورزشگاهها، گرمای طاقتفرسا در میانه تابستان و فشردگی برنامه بازیکنان، نشان میدادند که این تورنمنت برخلاف تبلیغات اولیه، با مشکلات زیادی روبهرو بوده است.
با این حال، چلسی با پیروزی ۳ بر ۰ بر پاریسنژرمن، تمامی پیشبینیها را نقش بر آب کرد. پالمر که اکنون به چهرهای جهانی بدل شده، گفت: «احساس فوقالعادهای دارم، چون همه قبل از بازی به ما شک داشتند.»
این در حالی است که انتظار میرفت پاریسنژرمن، که پیش از این اینترمیلان، رئال مادرید و حتی اینترمیامیِ مسی را با نتایج پرگل شکست داده بود، با اقتدار قهرمان شود.
م/۱۱۰*
نظر شما