الزام ارسال تصویر مدارک هویتی برای ثبت‌نام سجامی حذف شد

با تصمیم سازمان بورس، کارگزاری‌ها دیگر موظف به دریافت کپی شناسنامه و کارت ملی از مشتریان سجامی نیستند.

به گزارش تابش کوثر و به نقل از تسنیم، سازمان بورس با استناد به مصوبات و بخشنامه‌های پیشین، الزام دریافت تصویر مدارک هویتی از مشتریانی که فرآیند ثبت‌نام در سامانه سجام را به‌طور کامل انجام داده‌اند، لغو کرد. این تصمیم در راستای تسهیل ارائه خدمات پایه در بازار سرمایه اتخاذ شده است.
اداره بازرسی کارگزاران سازمان بورس، نظر مرکز مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را درباره ثبت‌نام مشتریان سجامی بدون دریافت تصاویر مدارک هویتی به کلیه شرکت‌های کارگزاری ابلاغ کرده است.
بر اساس این ابلاغیه، «در خصوص آن دسته از مشتریانی که فرایند سجامی شدن را به صورت کامل طی کرده‌اند، نیازی به دریافت مدارک شناسایی هویتی آن‌ها توسط کارگزاران نیست».
این تصمیم با استناد به بند ۲-۱ صورت‌جلسه هیئت‌مدیره سازمان بورس مورخ ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ و بند ۴-۲ ابلاغیه ۲۶ اسفند همان سال اتخاذ شده است.
بر این اساس، نهادهای مالی می‌توانند برای شناسایی مشتریان از اطلاعات ثبت‌شده در سامانه سجام استفاده کرده و از دریافت مجدد تصویر مدارک شناسایی خودداری کنند.
همچنین در این ابلاغیه آمده است: «در صورت استفاده از سامانه سجام برای شناسایی مشتریان به منظور اخذ خدمات پایه، نیازی به اخذ اطلاعات مجدد و اسکن مدارک شناسایی هویتی آن‌ها توسط نهادهای مالی نیست».
با این حال، در بورس‌های کالایی مانند بورس کالا و بورس انرژی، چنانچه شناسایی مشتریان از طریق سجام انجام نشود، همچنان دریافت مدارک شناسایی معتبر الزامی خواهد بود.
در ادامه این ابلاغیه به بخشنامه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ معاون حقوقی رئیس‌جمهور نیز اشاره شده و تأکید شده است که:
«در صورت سجامی شدن کامل مشتری، لزومی بر دریافت مدارک هویتی خدمت‌گیرندگان توسط نهادهای مالی وجود ندارد».
همچنین بر اساس مصوبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی، «کلیه اشخاص مشمول موظفند در اجرای شناسایی کامل اشخاص حقیقی، مشخصات هویتی اعلام شده از سوی شخص حقیقی را با اصل مدارک تطبیق داده و پس از احراز هویت و استعلام بر خط از سازمان ثبت احوال و دریافت کد رهگیری، تایید کنند».
در این گزارش تأکید شده است: نگهداری کد رهگیری معتبر در پرونده ارباب‌رجوع، قابل استناد است و اخذ کپی مدارک شناسایی ضرورتی ندارد.
همچنین در ماده ۳ دستورالعمل مربوط به ارائه خدمات غیرحضوری در بازار سرمایه مصوب ۱۴ دی ۱۴۰۱ آمده است که شناسایی غیرحضوری ارباب‌رجوع منوط به طی شدن رویه‌های احراز هویت غیرحضوری از طریق زیرساخت‌های الکترونیکی نظیر سامانه سجام است.
در پایان گزارش تصریح شده است که در صورت تصویب نهایی دستورالعمل یادشده توسط شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی، استفاده از سامانه سجام به‌عنوان ابزار اصلی شناسایی مشتریان در بازار سرمایه، اخذ مدارک هویتی را از سوی نهادهای مالی غیرضروری خواهد کرد.

م/۱۱۰

کد خبر 140940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha