به گزارش تابش کوثر و به نقل از بلومبرگ، ورود نفت ایران به چین در ماه فوریه به ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز رسید که ۸۶ درصد بیشتر از میزان واردات در ژانویه است. این افزایش به دلیل رفع موانع لجستیکی ناشی از تحریمهای آمریکا و استفاده از کشتیهای غیر تحریمی و ترمینالهای خصوصی در چین بوده است.
بر اساس دادههای اولیه از شرکت اطلاعاتی Kpler Ltd، واردات نفت ایران به چین در فوریه به بالاترین حد خود از اکتبر رسید. طبق گفته تجار فعال در بازار که به دلیل حساسیت موضوع خواستند نامشان فاش نشود، افزایش انتقالات نفت به کشتیهای دیگر و استفاده از ترمینالهای دریافت جدید باعث این جهش شده است.
چین معمولاً بزرگترین واردکننده نفت خام ایران است و بیشتر محمولهها به پالایشگاههای کوچکتر مستقل که به «تیپات» معروف هستند، ارسال میشود. تجارت نفت ایران تحت فشار تحریمهای متعدد ایالات متحده قرار گرفته و دولت ترامپ نیز در ماه جاری محدودیتهای جدیدی بر آن وضع کرده است.
در همین راستا، اسکات بسنِت، وزیر خزانهداری ایالات متحده، هفته گذشته اعلام کرد که هدف آمریکا کاهش صادرات نفت ایران به کمتر از ۱۰ درصد سطح فعلی است و افزود که خرید نفت تحریمی از سوی چین و شاید هند «قابل قبول نیست».
از اواخر سال گذشته، فشار بیشتری بر واردکنندگان و اپراتورهای لجستیکی چین وارد شده است و در نتیجه تعداد زیادی از کشتیها، تجار و حملکنندگان تحت تحریم قرار گرفتهاند. با این حال، زنجیره تأمین واکنش سریعی نشان داده است و از کشتیهای غیر تحریمی و شرکتهای جدید استفاده کرده است.
در ادامه، بلومبرگ گزارش داد که ترمینالهای خصوصی در چین محمولههای نفت از کشتیهای تحریمی ایالات متحده را دریافت کردهاند، که نشاندهنده تلاش این کشور برای دور زدن تحریمها و محدودیتهای اعمالشده توسط بنادر بزرگ است. یکی از این ترمینالها در دونگیینگ، در استان شرقی شاندونگ، پس از آنکه گروه بندری دولتی شاندونگ حداقل یک ترمینال را به یک نهاد خصوصی فروخت، به یک بندر کلیدی تبدیل شده است.
م/۱۱۰*
۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲

نفت ایران به چین پس از حل مشکلات لجستیکی ناشی از تحریمهای آمریکا، در ماه فوریه افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از ماه اکتبر رسید.
کد خبر 140529
نظر شما