ایران نخستین مزرعه پردازش گرافیکی را راه‌اندازی می‌کند

 دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آغاز پروژه‌ای برای راه‌اندازی مزرعه‌های پردازش گرافیکی (جی‌پی‌یو فارم) در ایران خبر داد.  

به گزارش تابش کوثر، مجتبی علیزاده، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، اعلام کرد که ایران نخستین مزرعه پردازش سریع داده را با هدف توسعه فناوری هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌کند. وی گفت: «با توجه به اهمیت جی‌پی‌یو فارم‌ها در حوزه فناوری، نخستین دیتاسنتر پردازش گرافیکی کشور اردیبهشت‌ماه در یکی از دانشگاه‌های ایران افتتاح خواهد شد.»
او افزود که این پروژه بدون درخواست بودجه از دولت یا دانشگاه‌ها و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی اجرایی می‌شود. به گفته علیزاده، ایران قصد دارد تا تیرماه ۱۴۰۴، سه مزرعه پردازشی در تهران، جزیره کیش و سایر استان‌ها راه‌اندازی کند.
وی همچنین از ایجاد یک جی‌پی‌یو فارم پیشرفته در جزیره کیش با تمرکز بر صنعت نفت خبر داد و گفت: «این پروژه در چارچوب توافقی میان معاونت علمی ریاست جمهوری، منطقه آزاد کیش و گروه پتروشیمی خلیج فارس اجرا خواهد شد و کیش به قطب فناوری و نوآوری اقتصاد دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی تبدیل می‌شود.»
علیزاده همچنین به راه‌اندازی مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات سطحی (WRFM) اشاره کرد که از دی‌ماه امسال آغاز به کار کرده است. او افزود: «با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، ایران طی یک سال آینده به یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه تبدیل خواهد شد.»
حسین افشین، از مدیران این پروژه، نیز پیش‌تر درباره این طرح گفته بود: «احداث نخستین دیتاسنتر جی‌پی‌یو در کشور برای ایجاد زیرساخت‌های هوش مصنوعی آغاز شده و انتظار داریم این پروژه تا اوایل سال ۱۴۰۴ افتتاح شود.»
وی درباره ظرفیت این مزرعه گفت: «در مرحله اول، ظرفیت بیش از ۱۰۰ جی‌پی‌یو در نظر گرفته شده است و در آینده، مزرعه‌های مختلف در شعاع ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتری ایجاد و به یک دیتاسنتر بزرگ متصل خواهند شد.»

م/۱۱۰

کد خبر 140481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha