سامانه‌های خورشیدی فعلاً در ساختمان‌ها اجباری نمی‌شوند

وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که نصب سامانه‌های خورشیدی در ساختمان‌ها در حال حاضر الزامی نشده و اجرای این طرح منوط به تصویب نهایی ویرایش جدید مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است.

به گزارش تابش کوثر و به نقا از خبرگزاری تسنیم، با توجه به ناترازی انرژی در کشور، وزارت راه و شهرسازی اقداماتی را برای مدیریت مصرف انرژی در ساختمان‌ها آغاز کرده است. یکی از این اقدامات، بازنگری مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است که به مصرف انرژی در ساختمان‌ها می‌پردازد.
این مبحث، با تمرکز بر مدیریت مصرف انرژی در ساختمان‌ها، الزاماتی جدید را برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تعریف خواهد کرد.
در ویرایش جدید، نصب پنل‌های خورشیدی به ازای هر مترمربع بنا الزامی خواهد شد. این اقدام با هدف بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش وابستگی به منابع غیرقابل تجدید انجام می‌شود.

تفاهم‌نامه با توانیر
در تابستان امسال، تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان به امضا رسید که بر اساس آن، ساختمان‌های چهار طبقه به بالا یا با مساحت بیش از ۱۰۰۰ متر مربع، ملزم به نصب سامانه‌های خورشیدی شدند.
محسن ذبیحی، معاون توانیر، گفت: «در این تفاهم‌نامه، ساختمان‌ها برای دریافت پروانه ساخت باید از سامانه‌های خورشیدی استفاده کنند. این اقدام برای فرهنگ‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر و حفظ محیط‌زیست است.»
وی افزود: «ظرفیت سامانه‌ها بر اساس فضای پشت‌بام تعیین می‌شود و در صورت عدم نصب پنل‌ها، تاییدیه‌ها صادر نخواهد شد و انشعاب برق واگذار نمی‌شود.»

واکنش وزارت راه و شهرسازی
حامد مانی‌فر، مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی، گفت: «نصب سامانه‌های خورشیدی هنوز الزامی نشده و صرفاً در مرحله تفاهم‌نامه است.»
وی افزود: «اجرای این الزام به تصویب نهایی و ابلاغ ویرایش پنجم مبحث ۱۹ نیاز دارد و پیش‌بینی می‌شود این مبحث تا پایان سال جاری برای اجرا ابلاغ شود.»
طبق قانون نظام مهندسی ساختمان، تمامی ساختمان‌های جدیدالاحداث باید الزامات مبحث ۱۹ را رعایت کنند. پیش‌نویس ویرایش جدید این مبحث منتشر شده و برای بررسی به وزارتخانه‌ها ارسال شده است.
وزارت راه و شهرسازی تاکید کرده است که همکاری دستگاه‌های ذیربط برای تسریع در تصویب این مقررات ضروری است.

م/110

کد خبر 140302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha