مصرف روزانه سه فنجان قهوه می‌تواند به افزایش طول عمر و کاهش خطر بیماری‌های مرتبط با سالمندی کمک کند.

به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران دانشگاه کوئیمبرا در پرتغال با بررسی ۸۵ مطالعه از نقاط مختلف جهان به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن روزانه سه فنجان قهوه می‌تواند به‌طور متوسط حدود ۲۲ ماه به طول عمر افراد اضافه کند.
نتایج این تحقیق همچنین نشان می‌دهد مصرف منظم قهوه با دوران زندگی بدون بیماری‌های جدی را افزایش می‌دهد.
رودریگو کانا، عصب‌شناس این دانشگاه، می‌گوید: «توصیه‌های پزشکی معمولاً نقش قهوه را در فرآیند سالمندی نادیده می‌گیرند.»
او ادامه داد: «تحقیق ما نشان می‌دهد مصرف معتدل و منظم قهوه می‌تواند به مقابله با روند طبیعی پیری و بروز مشکلات ناشی از آن کمک کند.»
این مطالعه، شاخص‌هایی مانند التهاب و سوخت‌وساز بدن را بررسی کرده و عواملی همچون مصرف سیگار و الکل را برای دقت بیشتر در نتایج در نظر گرفته است.
محققان در مقاله خود نوشتند: «مصرف منظم قهوه به حفظ عملکرد عضلانی، قلب و عروق، سیستم ایمنی و سلامت ذهنی کمک می‌کند و به نظر می‌رسد احتمال ابتلا به بیماری‌های شایع سالمندی مانند بیماری‌های قلبی و تنفسی، سکته مغزی، سرطان‌ها، دیابت، زوال عقل و افسردگی را کاهش می‌دهد.»
بااین‌حال، پژوهشگران تأکید کردند که این مطالعات عمدتاً بر اساس گزارش‌های افراد درباره میزان مصرف قهوه انجام شده و این تحقیق توسط مؤسسه اطلاعات علمی قهوه که تحت حمایت شرکت‌های بزرگ تولید قهوه است، تأمین مالی شده است.
آن‌ها خاطرنشان کردند که این یافته‌ها ارتباط علت و معلولی بین قهوه و طول عمر را اثبات نمی‌کند، اما با نتایج تحقیقات پیشین که به خواص قهوه برای قلب و افزایش طول عمر اشاره داشتند، همخوانی دارد.
کانا در پایان گفت: «با توجه به سرعت بالای سالمند شدن جمعیت جهان، بررسی رژیم‌های غذایی که می‌توانند به زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر کمک کنند، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.»
 
م/۱۱۰*
کد خبر 130538