خودکفایی در تولید گندم؛ چالش‌ها و راهکارها

 یک کارشناس کشاورزی با تاکید بر خودکفایی در تولید گندم در سال گذشته، راهکار کاهش دخالت دولت را افزایش بهره‌وری عنوان کرد و پیشنهاد داد که کارخانجات و نانوایان مستقیماً از کشاورزان گندم بخرند.

به گزارش تابش کوثر ،مهدی سروی، کارشناس کشاورزی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: «خرید تضمینی گندم سیاستی است که دولت برای حمایت از کشاورزان به‌خصوص گندم‌کاران اجرا می‌کند. این سیاست طی سال گذشته به خودکفایی در تولید گندم و کاهش وابستگی منجر شد و از این جهت تامین امنیت غذایی کشور را تضمین کرده است.»
وی با اشاره به مشکلات ساختاری در این سیاست ادامه داد: «طی سال‌های گذشته، تاخیر در قیمت‌گذاری و تخصیص بودجه باعث مشکلاتی در اجرای سیاست خرید تضمینی شده است.»
سروی بر این باور است که دخالت دولت باید کاهش یابد و بازار به سمت شفافیت برود. وی افزود: «کارخانجات آرد و نانوایان باید مستقیم از کشاورزان گندم بخرند تا دخالت دولت کاهش یابد.»
این کارشناس همچنین تاکید کرد که افزایش بهره‌وری و هوشمندسازی یارانه آرد از اقدامات مهمی است که دولت باید دنبال کند. وی گفت: «ما باید تلاش کنیم تا کارخانجات و نانوایی‌ها به‌طور مستقیم از کشاورزان خرید کنند و دولت فقط در تنظیم نوسانات قیمت نقش داشته باشد.»
سروی در پایان بیان کرد: «اگرچه قیمت گندم در کشور بالاتر از قیمت جهانی است، اما خودکفایی در تولید این کالای استراتژیک اهمیت بالایی دارد و باید با سیاست‌های غیرقیمتی از تولیدکنندگان حمایت شود.»
 
م/110
کد خبر 129806