پژوهش جدیدی نشان می‌دهد افرادی که تمایل به دیر خوابیدن و دیرتر بیدار شدن دارند، در مقایسه با دیگران، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. 

به گزارش تابش کوثر ،تحقیقی که قرار است در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعه دیابت (EASD) در مادرید ارائه شود، حاکی از آن است که افرادی که شب‌ها دیر می‌خوابند، در مقایسه با کسانی که زودتر می‌خوابند، با خطر ۴۶ درصد بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند. این پژوهش که توسط دکتر «ژرون فن در ولد» و همکارانش در دانشگاه لیدن هلند انجام شده، بر روی بیش از ۵۰۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان در مطالعه اپیدمیولوژی چاقی هلند صورت گرفته است.
دکتر «فن در ولد» می‌گوید: «مطالعات پیشین نشان داده‌اند که افرادی که دیرتر می‌خوابند، سبک زندگی ناسالم‌تری دارند و این می‌تواند دلیلی برای افزایش خطر چاقی و اختلالات متابولیکی از جمله دیابت نوع ۲ باشد. اما ما معتقدیم که سبک زندگی به تنهایی نمی‌تواند این ارتباط را توضیح دهد.»
در این تحقیق، شرکت‌کنندگان به سه گروه تقسیم شدند: افراد با خواب زودهنگام، دیرهنگام و متوسط. نتایج نشان داد که افراد با خواب دیرتر، نه تنها شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری داشتند، بلکه محیط کمر بزرگ‌تری نیز داشتند و چربی پنهان بیشتری در بدن خود داشتند.
به گفته دکتر «فن در ولد»، ساعت زیستی نامنظم در افرادی که دیر می‌خوابند، می‌تواند منجر به اختلالات متابولیکی و در نهایت دیابت نوع ۲ شود. وی افزود: «افرادی که نگران خطر افزایش یافته دیابت نوع ۲ هستند، می‌توانند تغییراتی در زمان‌بندی عادات زندگی خود، از جمله خودداری از خوردن غذا در ساعات پایانی شب ایجاد کنند.»
 
م/110
کد خبر 129749