به گزارش تابش کوثر و بر اساس دادههای مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار، در بازه زمانی ۲۲ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴، خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا با کاهش ۱۰درصدی به ۱۶۳ همت رسیده و ۱۶هزار میلیارد تومان زیان را ثبت کرده است.
این افت در شرایطی رخ داده که قیمت جهانی هر اونس طلا طی همین بازه با رشد ۵.۰۷ درصدی از ۳۱۷۵ دلار به ۳۳۳۶ دلار افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قیمت دلار در بازار آزاد ایران طی این هفته با کاهش شدید ۱۵.۷ درصدی از ۹۸,۶۰۰ تومان در روز ۲۳ فروردین به ۸۳,۰۰۰ تومان در ۲۸ فروردین رسیده است.
نوسانات نرخ دلار و اخبار مربوط به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان و ایتالیا، مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روند نزولی بازارهای مالی داخلی عنوان شدهاند.
در همین بازه، گواهی سکه طلا به عنوان یکی از داراییهای اصلی صندوقها، با افت ۷.۴ درصدی مواجه بوده است. قیمت این گواهی از ۸۴,۶۹۲,۹۷۶ ریال در ۲۳ فروردین به ۷۸,۳۸۹,۴۳۶ ریال در پایان هفته کاهش یافته است.
همچنین، قیمت گواهی شمش طلا نیز با افت ۸ درصدی از ۹,۷۸۱,۶۸۸ ریال به ۸,۹۹۳,۳۱۶ ریال رسیده است.
تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند کاهش انتظارات تورمی در پی اخبار مذاکرات و افت نرخ ارز، باعث افزایش عرضه و کاهش تقاضا در بازار داراییهای طلا شده است. رفتار هیجانی معاملهگران نیز در این نوسانات نقش داشته است.
در همین حال، ارزش معاملات گواهی سکه و شمش نیز نوسانات قابل توجهی داشتهاند. بهطور مشخص، در روز ۲۵ فروردین همزمان با افت شدید قیمتها، ارزش معاملات گواهی شمش طلا به بیش از ۷۶۱ میلیارد ریال رسید.
بر اساس این گزارش، صندوق «عیار مفید» با ۳۳ درصد، بزرگترین سهم از بازار صندوقهای طلا را در اختیار دارد. پس از آن، صندوقهای لوتوس (۲۰ درصد)، کهربا (۱۰ درصد)، زرین آگاه (۶ درصد)، زرین کاردان (۵ درصد) و دنای زاگرس و طلای کیان (هرکدام ۴ درصد) در رتبههای بعدی قرار دارند.
در مجموع، افت همزمان نرخ ارز، هیجانات سیاسی و کاهش انتظارات تورمی، عوامل اصلی ثبت زیان تاریخی در صندوقهای طلا طی هفته پایانی فروردین ماه محسوب میشوند.
م/۱۱۰
نظر شما