به گزارش تابش کوثر و به نقل از هممیهن، شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران تفاهمنامهای ۶۱ هزار میلیارد تومانی با شرکت آوان ریل وابسته به هلدینگ «داتوان» منعقد کرد؛ هلدینگی که سرمایه آن به بابک زنجانی نسبت داده میشود.
در مراسمی با حضور فرزانه صادقمالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، تفاهمنامهای میان شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت آوان ریل، وابسته به هلدینگ «داتوان» منعقد شد. ارزش این تفاهمنامه ۶۱ همت اعلام شده و موضوع آن تأمین و تولید ۳۰۰ دستگاه مسافری خودکششی دیزلی، ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری و ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزندار است.
شرکت آوان ریل، که تنها چهار ماه از تأسیس آن میگذرد، به عنوان یکی از زیرمجموعههای هلدینگ «داتوان» معرفی شده است.
مهدی ابراهیمی، مدیرعامل شرکت حملونقل ریلی وابسته به هلدینگ داتوان، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «تفاهمنامه مذکور با سرمایه خارجی و در چارچوب سرمایهگذاری خارجی منعقد شده است.» وی تأکید کرد: «بابک زنجانی در هلدینگ داتوان حضور ندارد، اما سرمایههای او از طریق شرکتهایی که پیشتر با وی همکاری داشتند به ایران منتقل شدهاند.»
ابراهیمی در پاسخ به این پرسش که چگونه یک شرکت تازهتأسیس موفق به عقد چنین قراردادی شده است، گفت: «سرمایه موجود از شرکتهایی تأمین شده که با زنجانی فعالیت میکنند.»
در پی انتشار این خبر، بابک زنجانی نیز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی در تاریخ راهآهن ایران؛ اقتصاد کشور را به ریل خواهیم انداخت؛ سالی که قدرت اقتصادی جایگزین قدرت سیاسی خواهد شد.»
با وجود گذشت بیش از یک دهه از محکومیت بابک زنجانی، هنوز مشخص نیست که او هماکنون در زندان به سر میبرد یا با بهرهگیری از آزادی مشروط خارج شده است. با این حال، فعالیتهای اقتصادی وی ادامه دارد.
غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه، در بهمن ۱۴۰۲ اعلام کرده بود: «اموال بابک زنجانی در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شده و براساس کارشناسیهای اولیه، این اموال کفاف بدهیها و خسارتهای وی را میدهد.»
همچنین رسول کوهپایهزاده، وکیل بابک زنجانی، در اردیبهشت ۱۴۰۳ گفته بود: «اموال مربوطه به کشور برگردانده شده، بدهی تسویه شده است و مجازات وی به ۲۰ سال حبس تقلیل یافته است.»
سرمایهگذاری هلدینگ داتوان تنها به صنعت ریلی محدود نمیشود. بابک زنجانی اخیراً در شبکه ایکس اعلام کرده است: «۳۲ فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت داتوان ایر بهزودی در آسمان ایران پرواز خواهند کرد و فعالیتهایی در حوزه واردات تاکسی برقی نیز در دستور کار قرار دارد.»
بابک زنجانی که در سال ۲۰۱۲ بهعنوان ثروتمندترین ایرانی معرفی شده بود، در دی ۱۳۹۲ به دلیل بدهی بیش از ۲/۵ میلیارد یورو به وزارت نفت و بانک مرکزی، بازداشت شد. او متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور بود و در جریان همکاری با دولت، نقشی کلیدی در دور زدن تحریمها و انتقال منابع مالی ایفا کرد.
م/۱۱۰
نظر شما