پدیده‌ نادر لبخند آسمانی در بامداد ششم اردیبهشت

در نخستین ساعات بامداد جمعه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، آسمان میزبان یکی از نادرترین پدیده‌های نجومی خواهد بود و تصویری شبیه به صورتکی خندان در آسمان شکل خواهد گرفت.

به گزارش تابش کوثر و بر اساس اعلام ناسا، این هم‌نشینی سه‌گانه (Triple Conjunction) در حوالی صبح به اوج خود می‌رسد و پیش از طلوع خورشید، در افق شرقی قابل مشاهده خواهد بود.

این سه جرم آسمانی، با تشکیل یک مثلث نورانی، لبخندی رمزآلود را در آسمان به نمایش می‌گذارند. به گفته کارشناسان، زهره بالاتر از دو جرم دیگر، زحل پایین‌تر از آن و هلال باریک ماه در بخش شمالی این آرایش قرار می‌گیرد.

برندا کولبرستون، سفیر منظومه شمسی ناسا، در گفت‌وگو با شبکه KSNT ایالت کانزاس گفت: «هلال نازک ماه شبیه یک لبخند خواهد بود و برای برخی، این مثلث درخشان به شکل یک چهره خندان به نظر خواهد رسید.»

این پدیده در سراسر جهان و در صورت وجود شرایط جوی مناسب قابل مشاهده است، اما پنجره‌ی دید آن کمتر از یک ساعت خواهد بود.

به گفته ناسا، علاقه‌مندان ممکن است در برخی مناطق بتوانند سیاره عطارد را نیز در نزدیکی افق ببینند، اما به دلیل ارتفاع پایین آن، مشاهده‌اش فقط در شرایط دیداری بسیار مساعد ممکن است.

این نمایش آسمانی چند روز پس از اوج بارش شهابی لیریدز رخ می‌دهد. این بارش از شب دوم تا بامداد سوم اردیبهشت به اوج خود می‌رسد و می‌توان در هر ساعت در آسمان تاریک تا ۱۵ شهاب دید.

برای دیدن لبخند آسمان، کافی‌ست افق شرقی وسیع و هوای صاف داشته باشید.

م/۱۱۰*

کد خبر 140976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha